jag drabbas sällan av skrivkramp. istället har jag lätt för att komma ifrån mitt skrivande. att vilja skriva, men inte göra det på flera veckor, så fort annat distraherar. och då handlar det oftast om att tvinga sig själv för att komma igång igen.

jag är med i facebookgruppen skrivgärisoch just nu pågår en utmaning där en ska skriva 500 ord om dagen i 21 dagar. för att komma igång, för att göra skrivandet till en rutin. precis som en borstar tänderna eller dricker kaffe om morgonen. och idag, för tredje dagen i rad, har jag klarat mina ord. 

det är så fint hur text föder mer text. i måndags flödesskrev jag bara allt jag kände just då i tio minuter. igår skrev jag dagbok. och efter att ha skrivit i två dagar blev jag så himla inspirerad. då skrev jag en novell på nästan 2000 ord bara för att det var så roligt att skriva. idag har jag skrivit ungefär 1000 ord till mitt projekt. 

det är lösa delar, det är helt oredigerad text, sådan jag kanske inte ens kommer använda mig av. men jag skriver och det är huvudsaken. jag skriver och tömmer mitt huvud och varje gång jag klarat mina 500 ord känns det så bra. precis som när en varit ute och sprungit eller åkt karusell. jobbigt i början. så tillfredställande sedan.

jag rekommenderar er verkligen att gå med i gruppen skrivgäris – och utmaningen.

10 Comments

 1. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  14 juni, 2017

  är med i gruppen sedan ett tag tillbaka och såg utmaningen, kände direkt yeeeeees! jag har inte börjat än, men imorgon tänker jag mig att jag ev. går till biblioteket för att skriva lite. vore så fint att kika igång skrivandet igen!

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   19 juni, 2017

   heja heja heja heja!!!

 2. Svara

  alicia@sivertsson.se

  15 juni, 2017

  Blir så pepp av detta! Ska strukturera upp min sommar för att hinna med allt jag vill. Har så mycket idéer, energi och inspiration just nu!

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   19 juni, 2017

   åhh fint <3

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   19 juni, 2017

   åhh fint <3

 3. Svara

  torablogg@hotmail.se

  15 juni, 2017

  Jag kan verkligen också komma ifrån skrivandet sådär som du säger, vilket är så segt. Jag får dock lätt skrivkramp också. Älskar btw skrivgäris, bästa himla gruppen<333

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   19 juni, 2017

   Heja heja dig med skrivandet <3

 4. Svara

  reaktionista@gmail.com

  16 juni, 2017

  Älskar den här utmaningen och jag är så igång i skrivandet nu äntligen. Heja oss!

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   19 juni, 2017

   Det är sååå bra. Heja DIG <3

 5. Svara

  Katarina

  13 augusti, 2017

  Får jag fråga vart den fina veckolistan kommer från? Är det rifle paper co?

LEAVE A COMMENT