tittar ut över min stad solen går upp på gröna lund slår en lov runt gullmarsplan och dyker ned vid hornstull.

15 februari, 2018 13 Comments

Är det nu jag bloggar igen? Verkar så. Det är den femtonde igen och det känns som ett tecken. Jag skriver med inledande versal igen, jag vet inte om det säger något nytt om mig, eller bara att jag blivit van med det nu efter att ha skrivit tenta i dagarna två. Kanske är det just därför jag vill skriva här också. För att slippa skriva annat.

När jag skriver här rabblar jag saker som hänt sedan sist och jag märker nu att det ofta ser likadant ut. Det blir lägesrapporter av ett relativt oförändrat läge. Men så är det ju vinter också. Mitten av februari och visserligen inte kallt över huvud taget men jäkligt grått. Sådär segt, ni vet. Jag sitter på tunnelbanan som vinglar över Skansbron och ser ned på isflaken som glider runt på Årstaviken och nästa dag ligger de kvar på exakt samma plats. Men det är inte deppigt för det. Bara ganska stillsamt. Jag är trött om kvällarna och gör inte så mycket annat än att längta efter våren. Varje gång jag och Ellen ses nu för tiden måste vi påminna varandra om att den faktiskt kommer snart. Att det finns hägg och syren och sol i parker och jeansjackor och Söderbysjön. Det är inte så långt borta nu.

Jag och Filip köper tulpaner varje vecka. De håller i vasen på köksbordet i prick sju dagar.

Jag har förresten fått jobb också. En större tjänst, fast i samma bokhandel. Jag är både glad och stolt över det. Och har bestämt mig för att pausa litteraturvetenskapen nu för en stund. Ovan nämnda tenta ska bli klar i helgen och sedan ägnar jag våren åt jobb på 70% och resten av tiden skrivande och annat. Sånt jag vill göra just nu. Jag tror att det blir bra. Visserligen läser jag en 7,5-poängskurs också, i ungdomslitteratur, men som jag sa till Filip häromkvällen när han frågade om jag verkligen ska plugga någonting alls nu, när jag fått jobb, och vill fokusera på skrivandet och allt det där: att läsa om ungdomslitteratur är så roligt att jag kan plugga det på fredagkvällar. Och så dras man ju med det där Hermione-komplexet också. Alltid plugga något. Men mest för att få ursäkter till att grotta ner sig i ännu fler ungdomsromaner, kanske.

*

I övrigt:

Min systemkameras batteri är urladdat sedan länge, men jag får mer och mer lust att ta fram den igen, börja fotografera lite. Jag har en större väska nu och således inga ursäkter till att inte bära den med mig. Vi får se. Vissa dagar vill jag ladda upp krispiga bilder på Instagram, andra vill jag leta fram en gammal Nokia 3310 och koppla bort mig helt från Internet.

Bagarn i Hornstull har jäkligt goda veganska semlor, om någon som har vägarna förbi skulle få för sig att fortsätta käka semlor trots att HÖGTIDSDAGEN är förbi.

Jag saknar min syster massor. Och mina föräldrar. Och Luleå.

Frida Hyvönen. Hennes musik lyssnar jag på.

*

Nu ska jag fortsätta skriva om gotiska romaner i min hemtenta som ska lämnas in senast på söndag. Sedan planerar jag att titta på, från köksstolen, när Filip knådar pizzadeg. Kanske har jag en öl i handen också. Det är ju torsdag. Och om någon timme eller två kommer Erik hit. Jag har inte träffat honom på alldeles för länge så det känns fint att äntligen få göra det. RÅ OM HONOM LITE. Som någon mamma skulle ha sagt.

När vi hörs nästa gång kanske det har blivit vår.

 

13 Comments

 1. Svara

  Ellen

  15 februari, 2018

  så jäkla fint att höra från dig igen!!! har saknat det här.

  och du, stort grattis till jobbet <3 låter klokt att jobba ett litet tag om det känns rätt. att plugga går liksom alltid att göra senare. jag sitter just nu och borde tentaplugga men *livskrisar* inombords och börjar fundera på om jag verkligen klarar av en tentaperiod till. det suger ju verkligen, även om det i det stora hela är härligt att plugga.

  oj, nu svamlar jag mest. ville ju bara säga att det är trevligt att du är tillbaka <3

 2. Svara

  Anna

  15 februari, 2018

  Så fint skrivet Amanda! Är så nyfiken på vad du har för skrivprojekt, har en känsla av att det är riktigt bra. För du är så fantastisk på just det, att skriva. (och massa andra saker också såklart. kul att få läsa ett nytt inlägg!) Ville bara säga det. <3

 3. Svara

  Matilda

  15 februari, 2018

  som vanligt KUL att du bloggar!!!!

 4. Svara

  Nastasja

  16 februari, 2018

  Yay kul med jobb! Grattis 😀 tänkte på dig så mycket igår pga bokade biljetter till USA igårkväll med mamma och syster och vi mellanlandar i Stockholm och har 6,5h att göra åt och föreställde mig lunch med dig och Chrissy. Miss you! <3

  • Svara

   amandamariajosefina

   16 februari, 2018

   hallå, vore ju jättefint. när? <3

   • Svara

    Nastasja

    6 mars, 2018

    Det är den 24 juli! En tisdag! Vi kommer upp på förmiddagen och tar isf Arlanda Express in till stan 🙂 Vi kan höras när det närmar sig <3

 5. Svara

  Vicky

  16 februari, 2018

  PUSS saknat dig

 6. Svara

  Anna-Maria

  17 februari, 2018

  Grattis till jobbet! Låter klokt med paus i plugget, man ska gå på magkänslan! Blev däremot sugen på ungdomslitteraturkursen! Är den bra? 🙂

 7. Svara

  Malin

  20 februari, 2018

  vad kul med jobbet! grattis amanda! 🙂 och härligt att du nu ska fokusera på ditt skrivande. jag jobbar bara 40% den här våren, för att resten av tiden går till en skrivarkurs på distans. jag älskar det! <3

 8. Svara

  Jennifer

  25 februari, 2018

  Blir alltid lika glad när du uppdaterar :*

 9. Svara

  Alicia

  27 februari, 2018

  Frida <3 Hermionekomplexet <3 Denna neddykning i ögonblicket <3

 10. Svara

  Emil

  1 mars, 2018

  Jag försöker tänka att det är rätt sunt att ständigt plugga lite grann. Det håller igång hjärnan och utvecklar tankarna. Sedan är det klart viktigt att hitta en balans, men jag strävar själv efter att hela tiden ha något vid sidan om jobbet. Annars blir det lätt att hela vardagen känns som jobb.

 11. Svara

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  4 maj, 2018

  Så fint skrivet, en vardag i sin enkelhet :). Fint att ta del av :).

LEAVE A COMMENT