två månader senare.

15 januari, 2018 10 Comments

(gouache av mig)

bloggen är inte död. idag, den femtonde januari är det prick två månader sedan jag sist skrev här, och nu fick jag lust att skriva igen. är det inte ödet, så säg? det är så skönt att något som tidigare gjordes på rutin, och kändes som ett måste, nu är helt kravlöst. att skriva här när lusten finns. vad bra att en kan göra så. jag loggar in här, då och då, för att läsa era kommentarer. varje gång lika glad.

sedan vi hördes sist har jag fyllt tjugotre år och fått tidernas överraskningsfest av filip, liv och ellen. jag har ätit tårta, druckit hejdundrans massa cava och bara MÅTT. jag firade jul hemma i luleå, sedan nyår i stockholm, och sedan det blev januari har jag jobbat en hel del. nu har jag varit på pocket shop i ett halvår ungefär och aldrig trodde jag att jag skulle trivas så bra på ett jobb. för ett år sedan trodde jag knappt att jag kunde jobba någonsin mer. men johodå! det måste bero på böckerna.

jag har också börjat plugga litteraturvetenskap b. idag, faktiskt. så nu är jag på södertörn igen. det känns fint, och mastigt såklart. det är det ju. men också väldigt roligt. jag hoppas att mitt skrivande inte blir lidande av det, bara. att jag hinner lägga den tid jag behöver till mitt projekt som ska bli klart nu i vår.

annars då? jo men jag läser, skriver igen efter en paus på cirkus en månad, tittar på gilmore girls om kvällarna, häller liquid smoke i linsgrytorna (tips!), umgås med mina vänner och med filip, målar spretigt i akvarellblock, äter mängder av blodapelsiner och längtar efter våren. i vanlig ordning.

jag funderar på att skriva lite mer här om böckerna jag läser. längre fram vill jag också skriva mer om vad jag faktiskt skriver på………….. cliffhanger. vi får se hur det blir med allt! nu ska jag laga middag, lyssna på musik för att dränka ljudet av grannbarnet som övar på pianoläxan och kanske dra en räd i lägenheten med vattenkannan för att rädda alla trötta växter.

hur mår ni? berätta ALLT!

kram, amanda

10 Comments

 1. Svara

  Nastasja

  16 januari, 2018

  Wiiiiie! Lika kul som det är för dig att ha det här som en kravlös plats, lika kul är det för mig när det helt plötsligt dyker upp ett inlägg från dig. Blir så glad av att läsa hur du trivs på jobbet, att hitta rätt är ju världens känsla. Hoppas att det går för mig med när jag tar examen i juni. Kan inte förstå att 3 år snart passerat och att jag är redo (lol no) för att söka jobb.

 2. Svara

  Ellen

  16 januari, 2018

  fint att höra från dig igen!! låter som du haft härligt under dessa två månader, blir så glad av det. själv mår jag bra! jag håller på att avsluta det sista av höstterminen (med en hemtenta) och har första föreläsningen för en av vårterminens kurser idag. malmö är regnigt och grått och jag längtar ihjäl mig efter våren. badar med badbomb och olja om kvällarna och är alltid trött när alarmet ringer på morgonen. prick som januari brukar kännas.
  kram!!

 3. Svara

  Matilda

  16 januari, 2018

  JIPPY!! tänkte på dig igår å ba nu är det faktiskt dags för amanda att blogga! åtminstoe vad hon har läst för böcker!! <3

 4. Svara

  Vicky

  16 januari, 2018

  HEJ GULLIS!!! saknar dig! så fint att höra att du haft det bra, och SÅ fin målning herregu.

 5. Svara

  Alicia

  18 januari, 2018

  Så fint att höra ifrån dig igen och alltså illustrationen???? Så fina detaljer och vilken fenomenal jävla färgskala! Så glad att du är igång och målar och har det bra!!

 6. Svara

  Malin

  19 januari, 2018

  Amanda, vad fint att höra av dig! Jag har alltid tänkt att det vore en dröm att arbeta på Pocket shop så jag blir glad när jag hör att du trivs. Och du, jag hade blivit jätteglad att få höra mer om vad du läser. Älskar boktips! Jag har en fin januari så här långt och på måndag ska jag uppfylla en dröm. Då börjar jag nämligen plugga skrivande på distans från Österlens folkhögskola. Det känns overkligt, roligt och sjukt läskigt! Tills vi hörs igen hoppas jag att livet tar hand om dig <3

 7. Svara

  Alma

  19 januari, 2018

  Åh!!! Äntligen!! Så himla kul att ramla in hit till ett nytt inlägg <33 och så skönt att höra att du trivs och mår bra. Jag har flyttat hemifrån, pluggar skrivande på Österlen och jobbar på Telia. Känns som att jag går i en viss persons fotspår… Hoppas på att en flytt till Stockholm kommer härnäst då också. Ska bli kul att få läsa om vad du läser igen (och vad du skriver på, så spännande???)!! Behöver all the inspo, kram! <33

 8. Svara

  Jennifer

  21 januari, 2018

  JA, kul med nytt inlägg! Har ju saknat det här stället.
  Grattis i efterskott till födelsedagen och jobbet!

  Jag har nystartskänslor i och med nytt år och har gett mig fan på att 2018 ska bli så bra. Vill bara säga ja till allt och kasta mig ut i världen.

  Hoppas vi hörs snart igen (no pressure). <3

 9. Svara

  May-Andrea

  6 februari, 2018

  Hei Amanda! Første gangen jeg leser bloggen din, og jeg håper du forstår norsk!
  Du skriver så fint, og setter ord på ting så bra
  Jeg håper du har det fint! Vit at du har inspirert noen (meg) idag 🙂

  Klem May-Andrea

 10. Svara

  Madelene

  6 februari, 2018

  Grattis i efterskott! O så fint att du trivs på jobbet!

  Jag mår bra, läser just nu en skrivarkurs på en folkhögskola. Så fint!

  Jag är sugen på att börja blogga igen. Tänkte fråga vart du har din blogg? För du använder inte blogg.se längre, eller hur?

  Sedan så skulle jag vilja veta vem som gjort din design? Jag är kass på html. Skulle vara nice med en hemsida som verkligen känns som jag!

  Allt gott! <3

LEAVE A COMMENT