gouache av mig.

 

det är måndag. jag lämnar in text på morgonen. 150 sidor text inför slutseminariet. andas ut när jag skickat in det. jag ägnade åtta timmar åt att sammanställa det kvällen innan. jag tar på mig kläder. det blir vinterjacka för det är bara fyra grader ute.

jag tar tunnelbanan till st eriksplan, dricker kaffe med ellen, åker in till stan med henne och tittar på skor. på eftermiddagen skriver jag, dricker havrecappuccino, får slut batteri i mobiltelefonen på tunnelbanan hem. läser istället.

på kvällen lagar jag mat. det blir en blandning av resterna jag har i kylskåpet, toppat med en stor sked nykokt jordnötssås. jag ligger på sängen efteråt, tittar på skam, är ensam. när jag egentligen borde sova sätter jag mig i köket, tänder ett ljus och målar bilden ovan.

 

det blir tisdag. jag åker till jakobsberg före nio, skriver ut flera hundra sidor text. det är sol sedan mulet sedan sol igen. några minuter senare snöar det haglar det blåser det regnar det. det är nionde maj i stockholm men känns som luleå i april.

klockan 11:o8 kliver jag av tunnelbanan i liljeholmen. inser att jag inte befunnit mig där sedan jag bodde i årsta. liljeholmsgallerian ser ut som vanligt. buss 160 går som vanligt. bara café rosteriet är nytt. jag går dit, köper juice och sätter mig ned vid ett bord. några minuter senare kommer chrissy, en stund senare yrsa.

en av oss läser, en annan skriver, en tredje stryker under text med röd markeringspenna. mest pratar vi.

 

på onsdagen läser jag text inför seminariet, flyttar in helt i mina kursares romanvärldar. steker bananpannkakor till middag, fortsätter läsa text på tunnelbanan, hamnar i rågsved, sitter i emmas soffa och pratar med henne i timmar.

 

när torsdagen precis börjat vaknar jag och mår bra. tre timmar senare fastnar jag i sängen med magont. magont som blir till magsjuka framåt kvällen. ringer till mamma och gråter och är tio år igen.

 

fredag, idag. tänkte skriva: ”klockan 10:21 går tåget. fyra timmar och 33 minuter senare kliver vi av i malmö” men så blev det inte. magsjukan verkar vara matförgiftning men jag kunde inte ta mig till tåget imorse. mår lite bättre nu, men åh, vad tråkigt det känns. avskyr verkligen när planer ställs in. så. fredag. tittar på one tree hill varvat med youtube. äter äpple. dricker resorb. lyssnar på randiga ruts nya album. hoppas på att må bra imorgon.

 

hur har er vecka varit?

 

18 maj, 2017

7 Comments

 1. Svara

  contact.vickys.se@gmail.com

  12 maj, 2017

  ÄLSKAR DEN målningen. och fy fasen för magsjuka. hoppas du mår bättre och får en fin helg ändå. PUSS

 2. Svara

  blogg@beahallberg.se

  12 maj, 2017

  Sämsta när planer bli inställda, hoppas du kryar på dig fort! Dock så fint inlägg Amanda, blir glad av att läsa det här!

 3. Svara

  andersson.augusta02@gmail.com

  12 maj, 2017

  Nej så tråkigt med magssjuka! Inte heller roligt med inställda planer.. Du får komma och hälsa på i Malmö en annan helg, just nu är det inte så varmt heller så det gör nästan ingenting ☺️💛

 4. Svara

  Anonym

  13 maj, 2017

  Trist, krya på dig! <3

 5. Svara

  reaktionista@gmail.com

  14 maj, 2017

  så fint skrivet. blir berörd. och usch, krya på dig! jag var på skeppsholmen på skrivträff i veckan och det är något som händer med mig i mötet med andra författare som förstår hantverket och det skrivande livet. jag lever kvar i det.

 6. Svara

  bergman.mei@gmail.com

  15 maj, 2017

  förra veckan var mest stirrig och det i kombo med att min förkylning aldrig vill ge sig, gjorde förra veckan till en tradig en. jag hoppas denna blir bättre! och att din magsjuka försvann så snabbt som möjligt.

 7. Svara

  torablogg@hotmail.se

  17 maj, 2017

  Du skriver väldigt fint och målande. Hoppas att matförgiftningen går över snart. Krya på dig fina<3

LEAVE A COMMENT