september

det har kommit in lite frågor här och på instagram direkt. och ni vet ju nu att torsdagar innebär torsdagsblogg och idag också torsdagsfrågor. men först kan vi ju prata lite om livet!! nu när jag bara skriver blogginlägg en dag i veckan vill jag ju maxa dom.

sedan vi hördes sist (tack för all fin respons på förra inlägget förresten!) har jag maratonskrivit en tenta på en dag (!), fått en asfin present från house of rym (visar nästa vecka), druckit vin och käkat middag hemma hos liv. ellen va där också och dom två är ungefär det bästa som finns. under helgen var jag lite förkyld men det gick som tur är över. låg på sängen i två dagar och kollade på paradise hotel och ”firade” valborg med liv. vi drack kaffe, åt popcorn och kollade på bonde söker fru. fartfyllda livet!!

 rosendal

annars så har jag haft lite skrivkramp och tvivlat på projektet men imorse hade jag ett jättegivande responssamtal så nu känner jag mig på banan igen. igår drack jag öl med chrissy (på bilden ovan från i vintras), moa och jessi och imorgon ska jag och emma på trädgården-premiären och mmm mkt e najs nu. det är varmt och jag har jeansjacka varje dag och bara anklar!!!

nu till frågorna!!

 juni

när började du blogga?

min första blogg skaffade jag 2007! jag gick i sjuan då och skrev typ om vad det var för mat i skolan och om vad jag gjorde om dagarna. var svinkär i en kille och ville att han skulle läsa. det gjorde han nog inte. jag började läsa fotobloggar (minns ni hur stort det var då?) och började fotografera precis allt med min lilla digitalkamera. mest blommor och vattendroppar i duschen.

sedan fick jag min första systemkamera när jag fyllde femton och då blev bloggen mer och mer av en fotoblogg. drog mest ut min syster i skogen och fotade henne. jag flyttade till en ny blogg, klädde mig i kavaj och shorts med strumpbyxor under (vilken kombo, va?) och drömde om att bli hobbyfotograf :-))))

sen, när jag gick i typ slutet av ettan på gymnasiet hittade jag till ett nytt bloggcommunity. det var blommiga blusar, kragar, jordglobar, håkan hellström-texter, låga dr. martensskor, ”vintage”-redigering, skira koppar, superlativ (finaste dagen finaste vännen finaste tekoppen finaste låten finaste boken) och att rita svalor på axlarna. minns ni? jag började klä mig i plisserade kjolar och skrev gulligt om livet. började i samma veva få väldigt många läsare.

och det är väl därifrån bloggen har utvecklats (eller nedvecklats) till det den är idag. denna blogg skaffade jag i september 2016 förresten.

 broderioktober

vilken bok skulle du rekommendera om man verkligen tyckte om stanna av flora wiström?

oj! det finns ju många bra böcker, i synnerhet för ungdom/unga vuxna. jag rekommenderar:

ingen normal står i regnet och sjunger av sara ohlsson.

allt det där jag sa till dig var sant av amanda svensson.

kalmars jägarinnor av tove folkesson. (läser just nu. mycket bra!)

kanske skulle också gilla lollo av linna johansson? samtliga handlar om relationer på olika sätt men vänskapen tjejer emellan är viktigast. <3 och DET älskar man!!!

 september

favoritsmak på glass?

choklad!! älskar stikkinikkis veganska chokladglass t ex. <3

följer du skam? om du gör det, vilken är din favoritsäsong?

selvfølgelig! säsong tre. tyckte att relationen mellan isak och even porträtterades så himla starkt. men älskar älskar älskar sana och tycker denna säsong är så bra också.

 DSC_9997

bästa pålägget till pannkakor?

massa lönnsirap, sojagrädde, färska jordgubbar!! men dessa bananpannkakor som liv bjussade på till frukost en dag var inte fy skam de heller. björnbär, apelsin, mynta, kokosflarn, banan, chiasylt och jordnötssmör.

 oktober

vad använder du för bloggverktyg sedan du flyttade till amandamariajosefina.se?

wordpress.org.

 september

hur har du och filip fått lägenhet i och med att du studerar? är det hyres i andrahand eller första? eller har ni köpt? 

vi har inte köpt. jag och några vänner konstaterade senast igår att vi ca aldrig kommer ha råd med att köpa lägis. vi hyr i andra hand och det är ju inte jättehärligt med tanke på höga hyror och sånt men funkar bra. tur med snäll hyresvärd och sånt. lägenheten vi bor i är en tvåa på 55 kvadrat och jag älskar den som om den vore min egen.

 Redigerade

vad ska du göra i sommar?

läsa sommarkurser i barn- och ungdomslitteratur och skriva. bada i sjön, ha picknick, dricka vin på klippor, gå ut och dansa, äta glass, hänga på balkongen/i parker/innergårdar, läsa böcker, springa, hänga med mina vänner + min syster som ska hälsa på. och så ska jag åka till warzawa med filip! vi tänkte åka till gotland först men det blev så himla dyrt. mycket billigare att ta sig ut i europa istället så det ska vi göra. ser fram emot det jättemycket. och tar tacksamt emot warzawa-tips!

det var allt för nu! hörs om en vecka igen. puss!

8 Comments

 1. Svara

  ellennordin@hotmail.com

  4 maj, 2017

  Du är det bästa som finns!! Ser fram emot sommaren med dig! <3 <3Ps. påminn mig om att aldrig skaffa långt, mörkt hår igen (om jag skulle få för mig det, alltså)

 2. Svara

  contact.vickys.se@gmail.com

  4 maj, 2017

  gu vad kul med warszawa! jag e ju halvpolsk med bakgrund just från warszawa. har inga bra tips men HA SÅ KUL älskar ändå polen.

 3. Svara

  nastasjathor@gmail.com

  4 maj, 2017

  trots att jag läst länge blir jag ändå helt tagen av hur duktig fotograf du är. tycker färgerna alltid är lagom mjuka, lagom mycket svärta och färg. och kul med Polen! aldrig varit men tycker jag läser jämt om folk som ska åka i 925-gruppen. Pöss

 4. Svara

  Anonym

  5 maj, 2017

  Polen alltså! Åker till Krakow i Oktober men det blir kanske en tur till Warzawa i sommar? Har hört att det ska vara så himla fint där!

 5. Svara

  daniella.aberg@hotmail.com

  5 maj, 2017

  vill åka till polen med!! så billigt just nu ju

 6. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  6 maj, 2017

  åh, så himla kul med warzawa!! har tyvärr inga tips men vill veta ca allt efter resan sen!

 7. Svara

  bergman.mei@gmail.com

  7 maj, 2017

  jag gillar verkligen det här med torsdagsblogg! ska bli så kul att se vilken typ av inlägg du skriver nu 🙂 jag är mycket peppad! och dina boktips! så bra. och tack för det nya, boken av sara ohlsson. ska genast skriva upp. och jag vill verkligen slå ett slag för tove folkesson! hon har ju skrivit två böcker till, som handlar om Eva som också är med i Kalmars jägarinnor. de böckerna är ganska annorlunda mot den första, men tillsammans bildar de en väldigt fin trilogi. jag skrev om det på bloggen häromveckan, men obs! kanske lite spoilrigt för dig just nu, men om du är nyfiken, kolla in min böcker-kategori. tips också att folkesson gjort fin musik, baserad på böckerna, sök på Falköga på Spottan. jag tror du hade gillat!

 8. Svara

  ebba.sigeback@live.com

  9 maj, 2017

  warszawa är bästa staden!!! du borde kolla in neon museum, asmånga fina neonskyltar och kul om man gillar design och typografi! även att åka upp i utkiksplatsen i kulturpalatset är najs, cool utsikt.sen är smink och hudvård billigt och najs, kolla in apotek osv!!
  vegansk mat finns det asmkt av, tex vegan pizza (stället heter så), mezze för falafel och hummus, krowarzywa har världens bästa veganburgare.

  annars – strosa, drick billig öl, gå i parker, ta er runt med metro och spårvagn, asbilligt och smidigt. taxi från flygplatsen är billigt, kolla upp innan vilka bolag som är legit och så.

  hoppas ni får det fint, älskar warszawa. <3

LEAVE A COMMENT