välkommen till den nya torsdagsbloggen.

27 april, 2017

min fina kompis chrissy bloggar ju också som ni kanske vet. om inte vet det så vet ni det nu och nu när ni vet det så måste ni gå in och läsa hennes blogg. bra gör det nu.

hur som helst.

hon bloggar varje tisdag nu för tiden och eftersom att jag inte verkar hinna mer än ett inlägg i veckan nu för tiden så tänkte jag haka på samma grej. fast eftersom att jag bloggade på en torsdag förra veckan så får torsdagar bli min dag. så nu vet ni det! bloggtorsdag! varje torsdag hela livet ut! kanske.

ni får ju gärna önska er inlägg till dessa kommande torsdagar. vad vill ni läsa? vill ni ställa frågor till mig? gör det i så fall för jag blir jättesmickrad då. men denna gång bestämmer jag så nu ska vi kolla på en massa bilder som visar lite av det jag gjort på sistone. de visar dock inte de timmar jag kollat på serier men en del annat. vi kör.

 

igår åt jag lunch med ellen karusellen och sen träffade jag dessa tre: chrissy, jessi och moa. på bio rio i vanlig ordning. vi skrev/pluggade/jobbade/läste men pratade mest. efteråt hängde jag med min mor!

 

för några veckor sedan när det var vår träffade jag tre andra fina – emma, cajsa och david – på nytorget. vi köpte kaffe och åt glass och drack öl efteråt. det var så mycket vår i luften. nu haglar det mest.

 

jag lever något slags ungkarlsliv hele veckan pga min bf är i sin hemstad så jag käkar tacos och dricker cola och ligger på sängen och kollar på serier. mja i tisdags gjorde jag det i alla fall. efter att jag tryckt dessa wraps åkte jag in till stan för att se säkert! på dramaten med saga. det var min dröm i livet mitt mål i livet och det var den finaste spelning jag varit på. älskade att få höra det nya från däggdjur blandat med FREDRIK RIOT ISARNA MITT KVARTER DET KOMMER BARA LEDA TILL NGT ONT etc etc etc <3 dock ingen bra bild därifrån men jaaa det var så fint. ser fram emot att se henne på popaganda igen.

 

min lilla karlbergare har vuxit massor!

 

och jag har så fint i köksfönstret nu.

 

jag har ritat en del på sistone. det blir mest hår. snurrigt hår.

 

och så har jag och filipsson lagat god mat. t ex denna linsgryta med rimligt mycket koriander.

 

och banh mi med den koriander som fanns kvar. och chilimayo, marinerad tofu, picklad morot osv. DRÖMGOTT. banh mi är det bästa jag vet. vill tipsa om saigon baguette som ligger på en tvärgata till drottninggatan jag aldrig minns namnet på. gå dit och ät snarast.

 

jag har haft en helt enorm pluggdipp såhär mitt i terminen. så himla jobbigt när delkursen egentligen är så kul. men har knappt kunnat läsa på två veckor. sist jag läste ordentligt var det dock denna. gillade den massor. såg filmen direkt efter dock och den var inte att rekommendera. sorry sverrir :-((

 

jag och filip tog en rejäl påskhelg! på långfredan surade vi över grannar som lämnade kvar tvätt i maskiner och torkskåp men muntrade upp oss med cava på kvällen. på lördagen åt vi massa god mat med liv och jonas och på söndagen tittade vi antagligen på one tree hill. det är det vi gör mest just nu.

 

sorry för tafflig bakgrund hörni men vill ba visa världens finaste kjol jag köpt!!! nästan knälång och tajt och härlig. älskaren.

 

annars äter jag ju mest smoothiebowls just nu. det har ni kanske sett på insta.

 

innan jag fick lässtopp. nu kan jag dock läsa igen. det behövdes två veckors paus men nu är jag på banan igen. litteraturvetenskap är hemskt kul men också jobbigt ibland. och så kanske det också ska vara.

 

ja herregud det blev mycket hjalmar söderberg i detta inlägg men läste den väldigt intensivt och åt t ex pannkakor till. filip har något himla pangrecept på pannkisar. receptet var mitt från början men hans blir alltid godare än mina. vet ej vad han gör.

det va allt för nu! ses nästa torsdag! samma plats! samma kanal! pussss!

16 Comments

  • Reply Flora Wiström 27 april, 2017 at 09:17

    bloggtorsdag = mkt bra idé!!
    hur har jag kunnat missa saigon baguette??
    <3

  • Reply Linnea | (Chick)peas & Understanding 27 april, 2017 at 09:40

    Säkert!, pelargoner och koriander. Det är livet det.

    Jag har en fråga till dig faktiskt!! Vad använder du för bloggverktyg sedan du bytte till amandamariajosefina? Xx

  • Reply Charlotte 27 april, 2017 at 10:10

    Koriander er livet altså! Synd jeg aldri klarer å holde liv i de mer enn 1 dag på kjøkkenbenken.. PS. så sykt mange fine blomster du bor med.

  • Reply Daniella Chanelle 27 april, 2017 at 11:34

    Jag undrar också vad du använder för bloggverktyg. <3<3

  • Reply chrissy 27 april, 2017 at 12:49

    HURRA FÖR TORSDAGSBLOGGEN! <3 och amanda ditt matfoto är gulddd. när är det release för din receptsamling undrar man!

  • Reply paralyserad 27 april, 2017 at 12:50

    Torsdagsblogg låter grymt bra! Blir så hungrig av detta inlägg, så himla gott du/ni äter <33

  • Reply elsa 27 april, 2017 at 13:29

    drömmigt du bor med alla växter <3<3 vore ju kul annars att läsa typ om dina bästa recept, ett mina vänner-inlägg, bästa outfits eller så!

  • Reply Sofia 27 april, 2017 at 19:20

    Så fin kjolen var!

  • Reply Alicia 27 april, 2017 at 21:54

    Alltså stort fett hjärta på allt detta bara <3

  • Reply Beatrice 27 april, 2017 at 23:32

    Sjukt bra idé! Hellre ett bra inlägg i veckan än total bloggtorka ju! och karlbergaren, så fin!! Drömväxt <3

  • Reply Ellen 28 april, 2017 at 19:04

    Tycker det låter som en utmärkt idé med torsdagsblogg när tiden inte riktigt räcker till! Blir SÅ HIMLA HUNGRIG av alla dessa matbilder, haha <3

  • Reply Vicky 28 april, 2017 at 23:49

    så JÄKLA bra att inte tvångshetsa ett inlägg varje dag. SAME alltså

  • Reply Malin 1 maj, 2017 at 09:56

    Vad härligt med ett inlägg i veckan ?? är säker på att det kommer bli utmärkt ?

  • Reply Alicia 4 maj, 2017 at 12:29

    Har kollat in på din blogg ca tjugo gånger idag för vill läsa! Om ditt liv! Ja!

  • Reply Hanna 14 maj, 2017 at 17:51

    Du har en så himla fin blogg! Älskar Norrlandstavlan, varifrån kommer ramen?:)

    • Reply amanda jonsson 17 maj, 2017 at 09:53

      ramen kommer från ikea! tack snälla du!

    Leave a Reply