en söndag på ulriksdals trädgård.

10 april, 2017

hej hej jag har varit i lule hela helgen men förra helgen såg ut lite såhär: under lördagen drack jag cava med liv och ellen och på söndagen trotsade vi bakiströttheten och satte oss på pendeltåget mot ulriksdal. det var fjorton grader varmt när vi kom fram och vi tog en buss till ulriksdals trädgård och promenerade förbi ängar som börjat grönska och kom sedan fram till detta: pelargonhimlen.

 

vi gick runt och tittade länge på mårbackapelargoner och dr westerlund och andra fina växter och konstaterade att här skulle en kunna bo.

 

när vi blev hungriga gick vi till trädgårdscaféet. om vardagarna har de vegetarisk lunchbuffé men på helgerna hade de dagens gryta och soppa och det var inte fy skam det inte. vi åt deras veganska gryta med blomkål, aubergine och svamp. 135 kronor kostade det, en fick ta så mycket en ville och kaffe på maten.

 

väldigt gott och fint var det. ni vet hur vegetariska grytor ibland kan kännas som smaklösa puréer utan någon som helst textur? så var inte fallet för denna. stora tuggiga bitar. sånt gillar en ju.

 

efteråt drack vi kaffe och fikade deras veganska vaniljbulle.

 

på helgerna fokuserar dom nämligen på kakbuffé och det fanns mängder av vackra bakverk. mandeltårta smyckad med blommor och citronpaj med det tjockaste marängtäcket jag sett.

 

när vi var mätta gick vi ut till pelargonriket igen och inhandlade ett par som ni får se senare. ellen köpte en fin kruka också. tänker att jag borde åka ut dit igen och köpa en likadan.

 

om inte annat bara för att gå runt här igen. titta på denna fina trädgårssoffa bara. hade min balkong varit lite större hade jag slagit till på denna fina direkt. gärna i kombination med krukorna bakom den.

 

efter några timmar gick vi till ulriksdals pendeltågsstation och så var det med den utflykten. jag borde börja göra sådant här oftare om söndagarna. inte för att lulevistelser under vårvintern är fy skam det heller.

8 Comments

 • Reply matilda 10 april, 2017 at 08:06

  Åh så fina pelargoner! Skulle genast köpa några ifall jag hade en balkong. Men de luktar så starkt tycker jag, en del i alla fall, så de är lite svåra att ha inomhus.

 • Reply Vicky 10 april, 2017 at 20:32

  jävla mysigt att gå runt i en djungel ändå.

 • Reply Linnéa 12 april, 2017 at 19:25

  Åh vilka underbara växter 🙂 Nu önskar jag att jag hade en balkong!

 • Reply Wilda 13 april, 2017 at 15:54

  Åh vilket ljuvligt inlägg! Blir glad rakt igenom. Och du är ju för fin alltså! <3

 • Reply Tora Hansson 15 april, 2017 at 13:45

  Hjälp vad fint. Måste åka dit snarast<3

 • Reply Sandra Leone 17 april, 2017 at 12:44

  Så himla fint inlägg rakt igenom! Dit måste jag åka någon gång.

 • Reply Ellen 17 april, 2017 at 17:34

  Åh, jag måste verkligen besöka en sådan här trädgård nästa gång jag är i storstad! Så himla fint. Kanske kan jag hitta någon på Öland till sommaren, det vore ju perf,

 • Reply Jessica 18 april, 2017 at 14:35

  Åhhhh vad mysiiiiiiiiiiiiigt!!!!!!!!!

 • Leave a Reply