om allt just nu.

20 april, 2017

det blir ju inte så mycket av det här nu för tiden. men nu, när jag sitter på ett bibliotek i ett tyst studierum känns det ändå lägligt att skriva litegrann om vad jag gör nu för tiden. i listformat. för det gillar en ju.

 

✄ jag har skickat in ansökningar till skrivarskolor och universitet och jobbar nu med arbetsprover till två andra skolor med sista ansökningsdag i maj. det upptar hela min tankevärld just nu. hur jag ska utforma allting, hur jag ska hinna med, hur jag ska kunna visa vad jag kan på bästa möjliga sätt.

✄ illustrerar således väldigt mycket just nu. ritar för hand, digitalt, klipper och skissar och antecknar idéer.

✄ försöker: krossa presentationsångesten som suttit i mig i tio år.

✄ lyckas: mer och mer.

✄ tänker: kommer jag inte in nu kan jag söka igen det är hela världen. det är ett stort steg att våga söka.

✄ läser för lite kurslitteratur.

✄ springer i skogen då och då.

✄ ser om one tree hill.

✄ jobbar med dramaturgin i mitt skrivprojekt.

✄ nästan hör det knastrande ljudet av en hjärna som går på högvarv.

✄ jobbar från bibliotek, högljudda caféer, köksbordet, skrivbordet, soffan.

✄ köper tågbiljetter till malmö för skattepengarna.

✄ pratar med min syster i telefon varje dag vid lunchtid.

✄ slevar jordnötssmör från enkilosburk ned i smoothien.

✄ glömmer bort chiliplantorna på fönsterbrädan.

✄ mår: bra.

6 Comments

 • Reply Nastasja 20 april, 2017 at 16:43

  Heja dig, fantastiska du!

 • Reply Wilda 20 april, 2017 at 17:14

  Mäktigt att läsa. Och motiverande för mig som just nu inte alls får till skrivandet. Det kanske går ändå, trots allt. Nu vill jag bara krossa den där prestationsångesten och alla myter om mig själv med dig.

 • Reply Hanna 21 april, 2017 at 10:44

  heja dig! Längtar så mycket tills du kommer till Malmö!

 • Reply Hannah 21 april, 2017 at 13:05

  fino! här är en till som taggar att du och livis kommer till Malmö! längtar efter att krama om er! och heja dig, du skriver så fint så fint och vad som än händer slår jag vad om att det kommer finnas ett tryckt hopkok av amanda-ord i affären idag som jag med glädje kommer att köpa. kramis!

 • Reply Tora Hansson 23 april, 2017 at 16:05

  Din blogg är så fin!

 • Reply Vicky 24 april, 2017 at 07:04

  jordnötssmör ändå. hjälper till mycket. hoppas du haft en finfin helg, amanda. saknar häng! puss

 • Leave a Reply