om min kamera + jag säljer objektiv.

5 mars, 2017

kamera

flera har frågat vilken kamera jag använder, och vilka objektiv. det är en nikon d750, som jag köpte för ganska precis två år sedan. den var väldigt dyrt men är fantastisk. objektivet jag alltid använder är ett som jag köpte som sextonåring: nikon 50mm f/1.4. också det är otroligt bra. ljusstarkt och otroligt skarpt. jag hoppas att både kameran och objektivet håller livet ut, vill aldrig använda något annat, och kommer framför allt aldrig ha råd att köpa något annat. haha.

jag fotograferar i raw-format och redigerar alltid mina bilder i lightroom. för kollage, och när jag gör större redigerar, använder jag photoshop, men oftast räcker det bara med lightroom. som student får en alla adobes program för typ 150 kronor i månaden. alltså: alla adobes program. så sjukt prisvärt och bra.

 

mars

eftersom att jag bara använder ett objektiv kommer jag nu sälja mina två andra guldklimpar. jag tycker att det är så synd att de bara ligger i min kameralåda, men tyvärr fotograferar jag inte så mycket längre att jag behöver dessa. om du är intresserad av att läsa mer om dessa så skriver jag mer specifikt om respektive objektiv nedan. i annat fall: vi hörs snart. <3

 

mars

AF-S nikkor 28mm f/1.8 G

detta objektiv köpte jag för ungefär ett och ett halvt år sedan. brännvidden är utmärkt för att fotografera inredning och vardagsbilder – eftersom att det är lite vidvinkel får du med väldigt mycket i bilden utan att behöva backa flera meter (som med 50mm-objektiv) – och det är också fenomenalt att filma med. det passar både till fullformatskameror och vanliga systemkameror.

läs mer om objektivet här.

jag köpte det nytt för ca 6000 kr och säljer det nu för 4000 kr. om du är intresserad, mejla mig på hej@amandamariajosefina.se.

 

mars

AF-S nikkor 70-300mm f/4.5-5.6 G

det telezoom-objektiv är det första jag köpte som nybliven fotofantast och femtonåring. med detta kan du zooma väldigt långt och alltså komma väldigt nära, och det funkar utmärkt på exempelvis konserter eller ute i naturen. herregud vad många fåglar jag fotograferade med detta back in the days. just det; det har bildstabilisator också vilket är väldigt tacksamt eftersom att en sådan här längre glugg (säger jag och låter som en riktig gubbe) väger lite mer.

– läs mer om objektivet här.

nytt köps detta objektiv för ca 5000-6000 kr och jag säljer det för 2000 kr. om du är intresserad, mejla mig på hej@amandamariajosefina.se.

 

båda objektiven är köpa på cyberphoto.se.  jag har inte kvar originalkartongerna till något av objektiven eftersom att jag flyttat några gånger, och jag kan endast sälja dem om du har möjlighet att mötas i stockholm. detta eftersom att jag inte törs skicka dessa på posten. <3

No Comments

Leave a Reply