december

hej igen och tack för era kloka svar på mina funderingar igår kväll. många av er verkar följa mig genom bloglovin’ och menar att det därför inte spelar någon roll vilka dagar inlägg dyker upp. så jag ska fundera vidare på en strategi. som någon klok av er sa så är det lätt att det slutar vara lustfyllt om en planerar för mycket, och det är så sant. ska försöka få till en balans. känns dock bra att bestämma sig för typ minst två inlägg i veckan, så att det inte en vecka blir fem inlägg (som denna vecka) och en sedan inga inlägg på två veckor.

nu: en fredagslista. lånad av flora.

 september

nämn något som gjorde dig glad igår:

sitta och prata med mamma några timmar på kvällen. hon pluggar till florist här i stockholm och sover hos oss någon natt då och då. fint det.

 november

det sista du sa högt? 

jag tror att det var ”hej då!” imorse, när filip gick till skolan. sedan har jag inte pratat på hela dagen. eller bara med mina romankaraktärer då.

vad har du druckit idag? 

en kopp kaffe, en smoothie och typ ett glas vatten. alldeles för lite vatten, med andra ord, måste bli bättre på det.

vad var det senaste du åt? 

jag åt några veganska biffar som mamma hade köpt från coop, med gula ärtor och soltorkad tomat. och till det pärlcouscous, grönkål, soltorkad tomat och oliver.

 monday

vad var det senaste du köpte? 

bananer, frysta jordgubbar, kokosmjölk och citron, på lidl igår, efter att jag hade tränat.

vad är det för färg på din ytterdörr? 

brun tror jag. oj, tänker inte ens på det. men tror det.

vad är det för väder hos dig nu? 

sol, lite blåsigt men åtta grader varmt.

 september

godaste glassmaken?

choklad! min bästa chokladglass är en från ben & jerrys – phish food. det är marshmallowsfluff, kolasås och chokladfiskar i den. vet inget godare men har ej ätit den på tusen år. drömmer om att de släpper den som en vegansk glass. och att de släpper veganska glassar i sverige någon himla gång över huvudtaget. äter annars alltid tofulines chokladglass.

 juni

denna är också god!!

tror du på kärlek vid första ögonkastet? 

hmmm, jag tror att mitt fjortonåriga jag gjorde det, men nu, nej. däremot attraktion. såklart. men kärlek? nja, känns som att det krävs mer tid.

sover du tungt? 

extremt. kan ha svårt att somna men så fort jag gjort det går jag inte att väcka. fråga filip.

drömmer du mardrömmar?

ja, relativt ofta. inte sådär så att jag vaknar upp rädd, men ofta drömmer jag väldigt märkliga saker, som känns obehagliga, och så går jag runt i drömmen och tänker att jag måste vakna. älskar att prata om drömmar förresten.

 september

trivs du med ditt jobb? 

har inget jobb i nuläget, pga pluggar så mycket. fast tja, skulle ju kunna räkna bloggen som ett jobb, även om jag får betalt väldigt sällan :–) och det är ju så kul att jag fortsätter trots det. haha.

favoritklädsel? 

vida svarta byxor med valfri överdel. gärna en liten polokrage.

 böcker

vad ser du om du tittar till höger? 

två tomma vattenglas, en lampa, en trave böcker (på mitt nattduksbord).

vad gör dig glad just nu?

att jag och filip ska hänga ikväll! våra liv är så olika just nu att vi knappt hinner ses under veckorna och nu har vi planerat in middag plus häng ikväll. vi sågs en stund igår och åt lunch och jag blev så glad över att se honom på centralen, som om det hade gått flera veckor sedan vi sågs sist.

vad ska du göra idag? 

jag ska fortsätta läsa kurslitteratur, ta en dusch och ta på mig några vettiga kläder (sitter i hoodie och träningsbyxor just nu, fab life), laga middag med filip och kanske dricka en öl eller två.

 september

vad ska du göra i helgen?

imorgon ska jag äta frukost med liv, hemma hos henne, och så ska vi kika på en ny liten butik som öppnat här i bagis. på kvällen ska vi på hemmafest hos hennes kollega, och på söndagen ska jag antagligen inte göra något alls. typ läsa.

höger- eller vänsterhänt? 

höger.

vad gjorde du kl 08 i morse?

vaknade.

 september

vad gjorde du för 15 min sedan? 

skickade in tretton sidor text till min handledningsgrupp.

humör just nu? 

typ relativt neutralt. jag har inte fått mycket gjort denna vecka, har drabbats av den där pms-tröttheten igen och knappt skrivit något nytt, knappt orkat plugga, och är således lite stressad. men orkar inte vara det heller. så kanske mest likgiltigt humör då.

 september

sommarplaner? 

inga, än. vill resa någonstans om jag har råd. och jobba med något roligt, som jag är bra på. fortsätta skriva
, åka upp till lule någon sväng, skaffa en ny cykel (min blev stulen) och cykla runt i söderort, ha picknick i parker alldeles för ofta, bada i sjön bredvid bagis. jag och filip har pratat om att åka till gotland och det vore fint. vill också åka till västerby, där ellen och jag var förra sommaren.

hur många kuddar sover du med? 

en som knappt är en kudde längre. har haft den sedan jag var fem år. köpte en ny på ikea nyss men bytte tillbaks till min gamla direkt.

stjärntecken?

skytten. är en solklar skytt enligt internet och mig själv.

akvarell

vad längtar du mest efter just nu? 

hänga med filip. och min syster. har inte träffat henne sen i julas. <3

favoritlåt just nu?

evening prayer med jens lekman. har upptäckt hans musik nu. älskar att varje låt är som en liten berättelse.

ha en fin helg!

7 Comments

 1. Svara

  lllzzz@live.se

  17 mars, 2017

  Vad pluggar Filip? 🙂

 2. Svara

  daniella.aberg@hotmail.com

  18 mars, 2017

  jag lånar denna, länkar såklart!

 3. Svara

  emma@aler.se

  18 mars, 2017

  Åh jag och min pojkvän har också kanske tänkt åka till Gotland en sväng i sommar, det är så fint där <3 lite som att man är utomlands nästan! Bra grej att man kan ta med sig cykel också om man vill!

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   18 mars, 2017

   men gud vilket bra tips! har varit på gotland två gånger tidigare, men aldrig cyklat där. det ska vi göra! så kul!

 4. Svara

  linnea.rm.bjornfot@gmail.com

  20 mars, 2017

  Haha, älskar att du har haft samma kudde sen du var liten! Jag är exakt likadan även fast min omgivning tycker att det är väldans suspekt (tydligen), tog t.o.m med den när jag flyttade till Australien. Tyvärr började jag få nackproblem efter ett tag och insåg att kudden hade blivit för platt.. Så nu har jag en ny lagom tjock memoryfoam kudde som jag sover på, men min gamla kudde har typ blivit mitt.. Gosedjur? Haha, kanske patetiskt men vem bryr sig ?

 5. Svara

  linnea.contactme@gmail.com

  30 mars, 2017

  Hahaha, har också en kudde jag haft sedan jag var liten. Hörde en gång att en är menad att byta huvudkudde var sjätte månad!? VAD är det om? Känns i efterhand som att det måste ha varit en kuddföretagsrepresentant/säljare som sa detta- det är den enda logiska förklaringen, hah!

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   30 mars, 2017

   hahaha så måste det vara. det är det orimligaste jag hört!! byt aldrig säger jag!! kuddaktivist!

LEAVE A COMMENT