recept: veganska plättar + fredagslänkar.

3 februari, 2017

pannkakor

pannkakor

pannkakor

i lördags åt jag och filip plättar till frukost. detta är vårt standardrecept:

veganska plättar

(eller tunna pannkakor för er konstiga som säger så)

4 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
7,5 dl soja-, mandel- eller havremjölk.
4 msk rapsolja eller smält mjölkfritt margarin

vispa ihop, stek dem riktiga tunna och njut. receptet räcker till fyra personer eller två som vill äta många plättar för det vill en.

 

 

pannkakor

pannkakor

pannkakor

pannkakor

idag är det fredag, jag har ätit havremjölk och flingor till frukost och sitter nu i soffan med en trave kurslitteratur framför mig. ska ägna hela dagen åt att plugga och skriva, och ikväll kommer anton hit från umeå för att hänga med oss över helgen. imorgon ska jag och filip gå på en kurs i screentryck vilket blir SÅ kul.

 

några fredagstips:

säkert! har släppt nytt album idag – däggdjur. 12 låtar. jag har älskat singlarna hon hunnit släppa innan och ska, lite senare idag när jag fått bort lite plugg, lägga mig på soffan och bara lyssna.

elin häggberg, som driver bloggen teknifik, var med i breaking news med filip och fredrik igår kväll. filip satt och tittade på det när han åt frukost imorse och jag utbrast: ”men det är ju ELIN!”. tycker att hon är så jäkla bra och inspirerande. se klippet här och missa inte hennes blogg!

moa som bloggar på spiderchick har blivit administratör för influencers of sweden‘s instagramkonto. idag släppte hon en mini-intervju som hon gjorde med mig för några dagar sedan. så fint! kolla in det här.

eric som driver bloggen smdlnd har delat med sig av sina bästa vegetariska recept. jag vill laga precis allt. hans blogg är fantastisk för övrigt så denna bör ni kika in lite längre på. i synnerhet hans fotografier. de är något alldeles extra.

 

8 Comments

 • Reply Rebecca 3 februari, 2017 at 11:06

  ser jättegott ut! men plättar är ju de små pannkakorna! 🙂 i alla fall i södra sverige.

 • Reply Linn 3 februari, 2017 at 12:28

  äääh men gud så gott det ser ut! glad fredag till dig med <3

 • Reply adriana maria 3 februari, 2017 at 12:35

  Helloi Amanda,

  It’s already become part of my morning routine read your blog – when it has a new post. While i drink my passion fruit juice i enjoy your photos.
  This post couldn’t be more useful because I think that music is a very important part of learning a new language and you just indicated säkert! – I try to read your blog by rotating between a page translated into English and the original in Swedish.

  Have a good weekend*-*

 • Reply Vicky 4 februari, 2017 at 20:03

  men vänta nu!!! vadå plättar, vadå tunna pannkakor?!?! nu måste vi NYSTA. i min värld e plättar SMÅ halvtjocka små grejer. pannkakor = stora och tunna. menar du att det finns folk som INTE tänker såhär

 • Reply Ronette 5 februari, 2017 at 10:09

  Perfekt frukost ju. Och, är inte aaallls avis på dina Berså-tallrikar!

 • Reply Elin Häggberg // Teknifik 25 februari, 2017 at 08:38

  Åh men hade helt missat dina fina ord här ju!!!!
  Tack så hemskt mycket ❤❤ Allt gick ju så fort med hela Breaking News grejen att det var många som satt och ropade liknande saker framför tvn har jag fått höra i efterhand. ? Väldigt kul upplevelse att få vara med i ett så stort program.

  Kraaaam! ❤

 • Reply Månadsrapport: Februari 2017 - Teknifik 2 mars, 2017 at 07:00

  […] Maria Josefina skrev så här fint om Teknifik under rubriken Fredagstips! Tack bästa ❤️ En jättefin blogg med så inspirerande och fin […]

 • Reply Millie 26 april, 2017 at 11:47

  Cheers pal. I do aptiacrepe the writing.

 • Leave a Reply