sy-året 2017 och plommonklänningen.

13 januari, 2017

förra veckan hjälpte jag emma att sy om en klänning till en tröja, och när jag gjorde det var jag – för en gångs skull – tvungen att lära mig min symaskin. något har krånglat tidigare, vilket har fått mig att tappa lusten, men nu hittade vi felet: jag trädde undertråden fel. så går det när en har sytt med ett symaskinsmärke förut och sen plötsligt ska lära sig ett annat. haha. men ja, nu funkar den, och jag blev genast superpepp på att sy mer.

så i lördags satte jag mig ned och ritade av mönstret till en klänning jag har och älskar, klippte ut delarna och sydde ihop det. låt mig presentera plommonklänningen! den är inte klar än, jag måste korta den en bit och sedan fålla och sånt trist, men: ta daa. jag tycker att tyget är jättefint, hittade det på myrorna någon gång för längesen. har jättemycket tyg som jag köpt secondhand, så är mycket inspirerad till att sy mer utav det.

glad fredag på er! 

8 Comments

 • Reply Fredrikapåvinden 13 januari, 2017 at 16:17

  Sååå fiiin amanda! <3

 • Reply Sandra 13 januari, 2017 at 19:11

  Så fin!!

 • Reply emma 13 januari, 2017 at 19:17

  men herregud vilken vårdröm du kommer vara i den!!!<3

 • Reply hanna, förbanna 13 januari, 2017 at 20:17

  åh, så fin den blev!

 • Reply Alexandra 13 januari, 2017 at 23:32

  Jag vill också sy!!!!! Du fick det att låta så enkelt nu, ritade av en gammal klänning och ba sydde en ny? Kan du inte förklara mer hur man GÖR, det måste väl vara mer avancerat än så eller? Jag har också en gammal klänning som jag älskar men som blivit för liten så drömmen är att sy upp tio nya i olika färger. Ska bara köpa en symaskin först…

 • Reply Sofia 14 januari, 2017 at 12:00

  Har också gjort misstaget att trä undertråden fel och sedan undra varför det trasslar så, men när man väl har lärt sig så är det ju himla roligt!

 • Reply Ronette 16 januari, 2017 at 20:12

  Kul projekt! Önskar verkligen jag kunde sy också. Hade varit toppen att kunna förverkliga alla de där plaggen som man aldrig hittar i butikerna utan bara finns fast i ens huvud.

 • Reply Linnéa 17 januari, 2017 at 17:31

  Så fin!!

 • Leave a Reply