om att pausa från sociala medier och om att skriva.

31 januari, 2017

jag har köpt ett litet skrivbord till vårt sovrum och ställt det precis intill fönstret. så nu kan jag sitta här, där det är som ljusast om dagarna, se ut över området, omge mig bland krukväxter, bokhögar och vita väggar och skriva. det känns så bra.

i vår prioriterar jag mitt skrivande allra mest. mitt skrivprojekt växer, sakta men säkert, och tar form mer och mer. jag går runt ständigt och tänker på mina karaktärer, på hur jag ska skriva ned allt som snurrar runt i huvudet. och trivs. just nu rinner orden ur mig. därför bloggar jag inte lika mycket nu för tiden. tanken inför detta år var att blogga varje dag men sådana krav struntar jag i nu. nu vill jag bara renskriva anteckningarna jag klottrat ned när jag tjuvlyssnat på folk på tunnelbanan och lyssna på annika norlin och glömma bort tiden.

just nu har jag en paus från sociala medier. i fredags raderade jag alla appar och sedan dess har dagarna känts flera timmar längre. och vad jag hinner läsa mycket; sjuttionio sidor bara på tunnelbanan. jag sa att jag skulle pausa från allt i en vecka men det kanske blir längre än så. är dock sugen på att ladda upp bilder på instagram men mindre sugen på att finna mig själv sittandes med mobilen i handen i timmar. vi får se hur det blir med det. men att blogga kommer jag fortfarande göra. kanske inte lika regelbundet, men fortfarande bra. och om du inte vill missa något rekommenderar jag att följa mig på bloglovin’. ni är nästan 1500 följare nu. det är ju helt knäppt. och så jäkla fint. tack. <3

12 Comments

 • Reply Ingrid 31 januari, 2017 at 10:57

  Så vettigt att pausa från sociala medier. Inte för att jag finner mig själv sittandes med mobilen i flera timmar men en paus är alltid vettigt.

 • Reply Karoline 31 januari, 2017 at 11:02

  Heja heja dig! <3

 • Reply Julia 31 januari, 2017 at 11:04

  Jag tycker du gör helt rätt i att ta en paus från sociala medier och fokuserar på ditt skrivande, vilket jag tror är helt fantastiskt bra! =) kram!

 • Reply paralyserad 31 januari, 2017 at 12:01

  Bra att strunta i krav och köra på det som känns bäst! <3

 • Reply Fredrikapåvinden 31 januari, 2017 at 16:59

  Det är så HIMLA skönt att pausa och rensa bland ens sociala medier ibland <3

 • Reply Nastasja 31 januari, 2017 at 20:00

  Har aldrig gjort en sån paus men borde verkligen. Känner av att mitt huvud är överbelastat av alla intryck. Så himla kul att höra att det känns bra med skrivandet med!!

 • Reply Jasmine 31 januari, 2017 at 20:13

  Låter verkligen så himla klokt att göra så. Det är också då en får som mest inspiration till att vara kreativ och i slutändan kommer ju det tillbaka till ens kanaler, tex instagram och bloggen. Att slöskrolla på fb känns verkligen som något en borde sluta med för alltid. Önskar att jag la mer tid på att läsa istället, men det är svårt att sluta titta på matvideos ju..

 • Reply Malin 1 februari, 2017 at 10:00

  Det här gör mig verkligen inspirerad! Sen nyår har jag själv bestämt mig för att bara kolla Facebook två gånger o’ dagen, för att minimera mobilscrollandet. Och det funkar bra och känns skönt! Älskar dock bloggar och bloggande så det vill jag liksom inte släppa. Så jag förstår ditt resonemang där också. Härligt att det går bra med skrivandet! Och med läsandet. Jag läser två jätteintressanta böcker just nu som jag både vill ska räcka länge och ta slut snabbt så att jag kan berätta för andra om dem.

 • Reply Janina 1 februari, 2017 at 15:38

  Vilket bra grej att ta en paus! Det är egentligen först då en inser hur mycket tid som går åt till det och vad den tiden kan användas till istället, som i ditt fall att läsa!

 • Reply Anja 2 februari, 2017 at 08:23

  Paus er best! Jeg har også fjernet Instagram og Facebook fra telefonen i perioder og det er så deilig. Elsker jo å se på fine bilder på Instagram, men det tar fort såå mye tid og det oppdager man jo først når man ikke har appen lenger. Fint å kunne velge det bort av og til 🙂

  + Så gøy å høre at det går så bra med skrivingen! Heia, heia!

 • Reply Wilda 2 februari, 2017 at 12:56

  Så skönt att få stänga ner ibland. och åh vad jag känner igen det där med att leva med karaktärerna, försöka få ner allt som dyker upp. Lycka till!

 • Reply Ellen 9 februari, 2017 at 16:39

  Heja dig <3

 • Leave a Reply