om de senaste dagarna.

9 januari, 2017

sedan jag åkte hem från lule i onsdags har jag, flera gånger om dagen, varje dag, tänkt att jag ska skriva en hälsning här. men tiden har inte räckt till. det känns i alla fall sjukt fint att vara hemma igen och jag mitt 2017 har börjat bra. stockholm är snötäckt och det är ljust flera timmar längre om dagarna än i norrbotten.

 

samma kväll som vi kom hem möblerade vi om i lägenheten. jag drabbas ofta av såna infall alldeles för sent på kvällen, och vid tvåtiden mitt i natten var det klart. vi gjorde inga drastiska förändringar egentligen, utan bytte bara plats på soffgruppen och skrivbordet, samt flyttade pianot in till sovrummet. det blev så himla fint. mycket mer luftigt och ljust. nu ska jag ta itu med att fotografera hela rummet snart så att ni får se.

trivs så bra här inne.

 

i torsdags sken solen! sån ynnest. jag och emma spenderade hela förmiddagen hemma i mitt kök för att spela in en konceptfilm till ett projektarbete vi gör just nu. på eftermiddagen klippte vi, och i fredags satt vi i mitt kök igen för att skriva (hon) och animera (jag).

 

min helg har bestått av middag hemma hos ellen i fredags. vi drack limoncello och pratade hela kvällen. så fint att träffa henne och liv igen. i lördags stekte filip pannkakor till frukost som vi sedan åt framför den femte säsongen av new girl. under dagen sydde jag en klänning som nu nästan är klar, och på kvällen drack jag bubbel hemma hos emma och cajsa. igår var det söndag och då åt jag scones, låg i sängen och lyssnade på iiris viljanens vinylskiva ungefär femtioelva varv.

idag inleder jag sista veckan av kursen jag läst sedan i augusti, och så börjar jag plugga skrivande idag också. hurra!

 

8 Comments

 • Reply Nastasja 9 januari, 2017 at 06:45

  Åh, fint att du är här igen. Saknar dig alltid i min feed. Pepp på skrivstart med, wowo!

 • Reply Vicky 9 januari, 2017 at 06:54

  låter som du har det fint just nu, för det känns så fint och varmt att höra om allting. puss

 • Reply Valeria 9 januari, 2017 at 07:46

  Vart får man tag på de fina Berså serviserna som ni har? Om det är från secondhandbutiker kan du inte tipsa om några i Stockholm där de brukar säljas 🙂

 • Reply rebecca 9 januari, 2017 at 10:12

  mys mys mys!

  • Reply amanda jonsson 11 januari, 2017 at 12:56

   <3

 • Reply Daniella Caspian 9 januari, 2017 at 11:30

  Åhhh vad mysig och ljus lägenheten ser ut att vara <3

 • Reply Anja 9 januari, 2017 at 14:02

  Så fint dere har det! Høres ut som fine dager – og så fint det må bli å begynne med skriving igjen 🙂

  • Reply amanda jonsson 11 januari, 2017 at 12:55

   det ska bli så fint! kram anja! <3

  Leave a Reply