om nyformulerade nyårsmål och tre bilder.

10 januari, 2017

januari

jag håller på att formulera mål för mitt 2017. ja, det har redan börjat, ja ja, jag vet, men det är aldrig för sent att skriva listor om sånt en vill lägga fokus på – och inte. ett mål som är färdigformulerat är i alla fall detta: att fotografera mer. inte bara med mobilkameran, som förvisso är väldigt bra, men med systemkameran. än så länge har jag tre bilder att visa – men vem har sagt att en ska klara sina mål andra veckan i januari? inte jag i alla fall.

denna bild som togs i söndags. jag testade ljuset i vardagsrummet innan jag fotograferade nya pressbilder på filip bland våra växter.

 

januari

bild nummer två togs när jag åt frukost igår. jag gick upp klockan sju, ställde mig i köket och gjorde smoothie med banan, frysta hallon och mandelmjölk. toppade det med en till banan, hackad mandel och ungefär alla frön vi hade hemma. sedan skrev jag listor för veckan, fyllde i min kalender – och somnade på soffan. det här med att vara en uppstyrd morgonmänniska (ett annat mål för året) går uppenbarligen bra – halvvägs.

 

januari

denna bild tog jag i fredags när jag och emma trängdes i mitt kök med ett gigantiskt stativ, min kamera, reflexskärm och rekvisita i form av flyttkartonger och frukostdukning. vi spelade in en konceptfilm till projektarbetet vi jobbar på nu – och som snart är klart. det ska bli SÅ skönt – just nu krockar det lite med de andra kurserna jag precis börjat läsa – men också trist att inte hänga med denna person i klipprummet och kafeterian varje himla vardag.

nu ska jag bege mig iväg till skolan. vad har ni för er om dagarna nu? berätta!

14 Comments

 • Reply Matilda 10 januari, 2017 at 09:04

  Så mysiga bilder! Känner igen det där att försöka stiga upp tidigt. Känns bra en stund tills man märker hur himla trött man är! Själv är jag ledig den här veckan ännu, nästa vecka börjar studierna med buller och bång igen och jag känner mej sådär lagom redo.

  • Reply amanda jonsson 11 januari, 2017 at 12:55

   lycka till <3 och tack snälla du.

 • Reply Jasmine 10 januari, 2017 at 11:05

  Bra mål tycker jag! Skrev själv ner mina igår, känner mig väldigt nöjd. Om två veckor ska jag börja en kurs i visuellt berättande, är taggad! Men vill samtidigt hitta ett jobb att ha samtidigt. Plöjer igenom platsbanken just nu, får se vart jag vänder mig sen. Senare i januari är det också dags att söka till skolorna jag vill läsa i höst, är så himla taggad. <3 <3 <3

  • Reply amanda jonsson 11 januari, 2017 at 12:54

   det låter fantastiskt kul med visuellt berättande. hoppas den är bra! och lycka till med jobbsökande och skolansökningar. <3

 • Reply Linnea | (Chick)peas & Understanding 10 januari, 2017 at 11:50

  Mmm har liknande planer på att bli en uppstyrd morgonmänniska, så lätt i praktiken men sen kommer morgonen och snooze-knappen får istället gå varm… i typ två timmar. Idag är jag dock ledig och ska strax dra mig in till stan för lunchdejt och ordentlig koffeinkonsumtion!

  • Reply amanda jonsson 11 januari, 2017 at 12:54

   skönt att vi är flera. kram!! <3

 • Reply Alma 10 januari, 2017 at 20:32

  Ni har det verkligen så sjukt jävla fint hemma hos er!! Jag har varit sjuk i två dagar (och om en ska gå efter hur länge den som smittat mig varit sjuk så har jag minst en vecka kvar), och innan det hängde jag i Stuttgart en långhelg och storsade runt bland gula hus och snöiga torg. Det var höjden av januarilyx!!

  • Reply amanda jonsson 11 januari, 2017 at 12:54

   tack snälla alma! fyfan vad fint det låter med en resa över en långhelg. DRÖM. <3

 • Reply paralyserad 10 januari, 2017 at 20:52

  Att bli en uppstyrd morgonmänniska är mitt eviga projekt.., Håller tummarna för att det går bättre för dig, låter som en bra start trots allt! Just nu är det tentaperiod – skriver sista tentan imorgon (ja, jag läser bloggar istället för att plugga till den) och resten av veckan ska jag försöka göra bort en restuppgift så att jag helt kan fokusera på termin 2 som börjar på måndag.

  • Reply amanda jonsson 11 januari, 2017 at 12:53

   lycka till med tentan!!!!!! <3

 • Reply rebecca 10 januari, 2017 at 21:39

  mysigt värre!

  • Reply amanda jonsson 11 januari, 2017 at 12:53

   avisst!

 • Reply Malin 12 januari, 2017 at 16:05

  Hehe, jag håller med! Mål och idéer inför året tycker jag aldrig det är försent att skriva. Jag har själv inte skrivit klart mina för 2017 ännu! Annars har året hittills bjudit på förkylning och sjukdom, men nu är jag tillbaka på jobbet igen och efter det ska det ikväll bli årets första träningspass! Som jag har längtat 🙂 Jag ser fram emot att få se fler foton från dig, jag gillar ditt bildspråk!

  • Reply amanda jonsson 12 januari, 2017 at 19:59

   men tack snälla! och hoppas att du får hålla dig frisk nu så att året kan sätta igång. KRAM <3

  Leave a Reply