förra veckan hjälpte jag emma att sy om en klänning till en tröja, och när jag gjorde det var jag – för en gångs skull – tvungen att lära mig min symaskin. något har krånglat tidigare, vilket har fått mig att tappa lusten, men nu hittade vi felet: jag trädde undertråden fel. så går det när en har sytt med ett symaskinsmärke förut och sen plötsligt ska lära sig ett annat. haha. men ja, nu funkar den, och jag blev genast superpepp på att sy mer.

så i lördags satte jag mig ned och ritade av mönstret till en klänning jag har och älskar, klippte ut delarna och sydde ihop det. låt mig presentera plommonklänningen! den är inte klar än, jag måste korta den en bit och sedan fålla och sånt trist, men: ta daa. jag tycker att tyget är jättefint, hittade det på myrorna någon gång för längesen. har jättemycket tyg som jag köpt secondhand, så är mycket inspirerad till att sy mer utav det.

glad fredag på er! 

8 Comments

 1. Svara

  Fredrikapavinden@gmail.com

  13 januari, 2017

  Sååå fiiin amanda! <3

 2. Svara

  Anonym

  13 januari, 2017

  Så fin!!

 3. Svara

  e.onkamo@hotmail.com

  13 januari, 2017

  men herregud vilken vårdröm du kommer vara i den!!!<3

 4. Svara

  hannahaggblom@hotmail.com

  13 januari, 2017

  åh, så fin den blev!

 5. Svara

  alixundra@hotmail.com

  13 januari, 2017

  Jag vill också sy!!!!! Du fick det att låta så enkelt nu, ritade av en gammal klänning och ba sydde en ny? Kan du inte förklara mer hur man GÖR, det måste väl vara mer avancerat än så eller? Jag har också en gammal klänning som jag älskar men som blivit för liten så drömmen är att sy upp tio nya i olika färger. Ska bara köpa en symaskin först…

 6. Svara

  sofia_kihlstrom_95@msn.com

  14 januari, 2017

  Har också gjort misstaget att trä undertråden fel och sedan undra varför det trasslar så, men när man väl har lärt sig så är det ju himla roligt!

 7. Svara

  ronettes@live.se

  16 januari, 2017

  Kul projekt! Önskar verkligen jag kunde sy också. Hade varit toppen att kunna förverkliga alla de där plaggen som man aldrig hittar i butikerna utan bara finns fast i ens huvud.

 8. Svara

  linsch33@gmail.com

  17 januari, 2017

  Så fin!!

LEAVE A COMMENT