jag har ju bloggat i en herrans massa år. den första bloggen startade jag 2007, när jag gick i sjuan, och skrev om vad vi fick till lunch i skolan ungefär. den bloggen utvecklades sedan till en fotoblogg, som 2010 utvecklades till en en blogg så som bloggar såg ut på den tiden. det var kragar, håkan-citat i rubrikerna, korta, men väldigt romantiskt skrivna texter. och därifrån har bloggen utvecklats till det den är idag. nu är jag inne på min tredje blogg genom åren. tyvärr har jag raderat min första blogg, och så även en stor del av arkivet i min förra blogg. men mycket finns kvar, och nu tänkte jag titta på hur mitt januari har sett ut – från 2012 till idag.


2012

jag gick i tvåan på estetiska programmet, klädde mig alltid i klänning och kjol, bar kånkenryggsäck och traskade runt i gubbskor. läste böcker, lyssnade på kent och spelade gitarr på kulturskolan. vill för övrigt ha den där mintgröna koftan med duvor på, men den har jag rensat bort. :”(((

 

2013

jag hade precis klarat halva trean och var sönderstressad och ledsen. det var projektarbeten, alldeles för mycket plugg i alldeles för många kurser i kombination med körkortsplugg. men så var jag dödskär också, i filip. hade så länge förträngt de känslorna men precis vågat erkänna det för mig själv, och vi umgicks så ofta vi kunde, sällan ensamma, oftast med våra vänner. skickade låtar (våra låtar) till varandra, gick tidigare från lektioner för att hinna hångla i fem minuter. jag ägnade också otroligt mycket tid åt att sjunga och repa på kulturskolan, och hänga med evelina, vilket var det roligaste jag visste.

 

2014

jag var nitton år, arbetslös och ägnade dagarna åt att fundera ut vad jag egentligen ville göra med det lille livet, och kvällarna åt att spela spel och dricka vin med gänget ovan (och john, och filip). lisa och jonas fyllde år och hade nittiotalsfest på föreningsgatan sju och jag sprejade håret rosa och dansade och hade rödvinsläppar. var rätt orkeslös och kände mig rätt meningslös och ~väntade på bättre tider~.

 

2015

jag var 20 år och hade precis gått på tjänstledighet från jobbet jag hade då – för att plugga skrivande i ett år. drog ned till malmö för att gå på närträff med klassen (pluggade på distans) och var sedan ensam på tågresa genom hela sverige. hälsade på vänner i norrköping, örebro, stockholm och uppsala och var ensam en längre tid för första gången på länge. väldans välbehövligt. hade också superkort hår för att jag blonderat sönder det några månader tidigare och bodde ihop med filip på skurholmen.

 

2016

jag var 21 år och flyttade till stockholm med filip! började läsa två kurser: medie- och kommunikationsvetenskap A och digital grafik och illustration och lärde känna min nya stad samtidigt som jag försökte komma underfund med ~högskolestudierna~. hängde en del med nyfunna vänner och drack öl och åt smoothiebowls. promenerade över årstabron flera gånger om, frös och inredde lägenheten.


läs mer?

fem år av december.

9 Comments

 1. Svara

  sandra.le.jansson@live.se

  12 januari, 2017

  Så mysig sammanfattning!

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   12 januari, 2017

   tack fina sandra <3

 2. Svara

  sofia_kihlstrom_95@msn.com

  12 januari, 2017

  Den där mintgröna koftan alltså <3Gillar förövrigt dina sammanfattningar, de är så härliga

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   12 januari, 2017

   Visst <333 Tack snälla du.

 3. Svara

  saranorrhede@icloud.com

  12 januari, 2017

  Alltså jag brukar inte alls gilla sådana här sammanfattningar pga. har redan sett eller så blir det så rörigt. Men dina sammanfattningar ÄLSKAR jag, läser vartenda ord och scrollar långstamt och noga, så fint!

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   12 januari, 2017

   MEN ÅH!!! så jävla fint att få läsa detta. tack snälla <3 <3 <3

 4. Svara

  jenny.hoffstrom@hotmail.com

  12 januari, 2017

  Gillar sådana här sammanfattningar! 🙂

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   12 januari, 2017

   vad roligt att höra att du gör det! kram!

 5. Svara

  lisascargill@hotmail.com

  12 januari, 2017

  Jag läser rätt många bloggar men dessa inlägg är de absolut bästa!! Älskar dina årssammanfattningar, lätt höjdpunkten på hela månaden i bloggväg. ❀❀

LEAVE A COMMENT