fem år av december.

1 december, 2016

hallå! det är första december idag och jag fattar ingenting. kan verkligen inte greppa hur snabbt detta år har gått, och bara hur snabbt de senaste åren har gått. på söndag fyller jag tjugotvå himla år. och för att jag är så nostalgisk av mig, och för att jag bloggat i så många år, så tänkte jag titta på hur december har sett ut från 2011.

 

2011.

dec1

för fem år sedan fyllde jag sjutton år. jag gick i tvåan på estet, klädde mig klänning nästan varje dag och sov oftast med flätor för att få det jag tyckte var naturliga lockar.

 

dec2

jag skrev om min rådjursklocka, om att sjunga på kulturskolan och om sånt jag tyckte var fint. mest hela tiden. var gullig men rätt ensam och bloggade väldigt väldigt mycket. typ det roligaste jag visste.

 

2012.

dec8

för fyra år sedan fyllde jag arton. jag gick i trean, klädde mig oftast i korta kjolar och magtröjor och hängde mest med evelina och calle och ett stort gäng vänner. gick på spelningar och bad äldre klasskompisar köpa ut vin och blev svinkär fast förnekade det.

 

dec3

jag bjöd in alla vänner på fika. cupcakes och tusen andra sorter.

 

dec4

och bodde här bland kartor, blommiga ljusslingor och gamla kameror och stök.

 

dec5

och började umgås med filip! fastän jag var superkär i honom och han i mig så förnekade jag det mest av allt, men vi drogs till varann sådär ni vet? när en alltid hamnar bredvid varandra på hemmafester och filmkvällar. när det liksom blixtrar till bara av att nudda vid den andres hand. sådär så att alla ens vänner vet precis vad som håller på att hända fastän en själv absolut inte ska bli kär för sånt där finns det ingen tid till.

 

dec7

minns denna tid som jäkligt fin, som den tid då det verkligen lossnade för mig på gymnasiet. jag hade kommit ur ett dåligt förhållande och fick umgås med fina personer och verkligen ha roligt för första gången på väldigt länge.

 

2013.

dec9

säg hej till den svåra hipstern! för tre år sedan fyllde jag nitton och jag hade precis blivit arbetslös och allting sög. nä, inte riktigt. mycket var roligt också. flera vänner var utan jobb de också och vi hängde mest hela tiden. det var då jag, genom anton, lärde känna erik, lisa, john och jonas och vi hittade på saker konstant. det var spelkvällar och rödvin och att gå på spelningar och att inte komma in på någon bar för att det var tjugoettårsgräns överallt.

 

dec11

jag och erland hade nittonårsfest tillsammans med tema ”fancy party”. alla var sjukt fina och jag spillde rödvin på den vita spetsklänning jag lånat av matilda.

 

dec12

jag bodde fortfarande hos mina föräldrar och hade hängt upp vimplar precis överallt i hela rummet.

 

2014.

dec14

för två år sedan var jag precis fyllda tjugo år och såg ut såhär. jag hade bara några veckor kvar av mitt jobb innan jag började plugga skrivande på distans och bodde i lägenheten på skurholmen tillsammans med filip.

 

dec13

vi pyntade med hyacinter och mossa i adventsljusstaken.

 

dec15

gjorde saffranspannacotta.

 

dec16

och hängde mycket med evelina och fred som vi ju nästan bodde grannar med. <3

 

2015.

dec20

för ett år sedan fyllde jag tjugoett år, pluggade skrivande på distans och var i full färd med att packa ned precis hela lägenheten i flyttkartonger.

 

dec17

jag bloggade mycket också. här ovan gjorde jag ett jobb för novellix – en jultävling som var himla rolig.

 

dec18

jag fick munkar med ljus i till födelsedagsfrukost av filip.

 

dec19

och så åkte jag till evelina några dagar före jul. hon hade precis flyttat till london då, och där var det femton grader varmt. ca trettio grader varmare än hemma i lule, med andra ord.

 

dec21

nyårsafton firades med dessa fina och sedan, två dagar senare, flyttade vi till stockholm.

 

det var fem år av december! är det någon av er som hängt med ända sedan 2011? snälla skriv isåfall! vore så himla fint att få veta det. 

23 Comments

 • Reply Rebecka 1 december, 2016 at 08:39

  Har nog inte hängt med sen 2011 men i alla fall sen 2012! Så himla kul med tillbakablickar!

  • Reply amanda jonsson 1 december, 2016 at 13:51

   så himla fint att du hängt med mig så länge rebecka!

 • Reply Sofia 1 december, 2016 at 09:52

  Såklart jag har hängt med – enda sedan evvesgitarrkompis (eller om det nu var ewes)

  • Reply amanda jonsson 1 december, 2016 at 13:50

   åhh vad fint sofia <3333

 • Reply Elsa 1 december, 2016 at 10:18

  Hej! Tror jag har läst din blogg sedan 2011 eller alt 2012, mycket coolt ändå!!

  *internet is the best*

  • Reply amanda jonsson 1 december, 2016 at 13:50

   fan vad fint att du fortsätter hänga på internet med mig elsa <3

 • Reply Emma 1 december, 2016 at 10:38

  Jag har hängt med sen 2011! Rätt sjukt egentligen!

  • Reply amanda jonsson 1 december, 2016 at 13:50

   men åh va fint!!! <3

 • Reply Alicia 1 december, 2016 at 11:13

  Har läst din blogg sedan du hamnade på bloggesses framsida för första gången då det var ett inlägg om kaniner eller så. Ganska sjukt att jag kommer ihåg det egentligen

  • Reply amanda jonsson 1 december, 2016 at 13:49

   men åh!! att du minns! minns det så väl också. det var så himla stort. inlägget handlade typ om någon resa, och så hade jag en bild på min syster som satt vid några kaniner som hamnade på startsidan. fan vad fint att läsa att du hängt me så länge <3

 • Reply Jenny 1 december, 2016 at 16:48

  Ja, jag har nog hängt med sedan 2011 jag också. Minns att jag var såå inspirerad av din stil och ville ha på mig klänning i skolan jag också, men mitt 16-åriga jag inte vågade för att alla andra hade jeans och tröja…

  • Reply amanda jonsson 1 december, 2016 at 20:25

   fy fan vad fin kommentar jenny <3 så himla sorgligt att ditt sextonåriga jag inte vågade det (det krävdes mkt träning för mig hemma på rummet innan jag vågade) men jag förstår henne verkligen. fan vad fint att vi vuxit upp här på internet tillsammans!!

 • Reply Anna 1 december, 2016 at 16:54

  Jag har hängt här sen typ 2013! jippi! gillade luleå-läggan och feelingen i bloggen då, så mysigt på nått vis. (nu också såklart! hoppas lite att du börjar uppdatera mer hehe. förstår att det är mkt med plugg dock)
  men alltså det jag blir mest chockad över är att det, som du skriver, gått så himlans snabbt!! liksom jag kommer ihåg den där pannacottan som om det vore förra månaden typ ahhhhh!!! haha

  • Reply amanda jonsson 1 december, 2016 at 17:20

   fan vad kul och tack!! <3 hoppas du märkt att jag bloggat varje dag i lite mer än en vecka nu <3

   • Reply Anna 5 december, 2016 at 19:01

    Jaa det har jag, mycket mycket roligt! <3

    • Reply amanda jonsson 6 december, 2016 at 09:41

     <3 <3

 • Reply madeleine dufva 2 december, 2016 at 00:08

  guuu älskar detta inlägg!! så fint 🌸🌸🌸

 • Reply Malin 2 december, 2016 at 15:20

  Så kul med en sammanställning! Jag insåg precis att jag har följt dig i ett drygt år nu. Minns att det var någon gång förra hösten som jag fastnade för din blogg och det är jag väldigt glad för!

 • Reply Alexandra 3 december, 2016 at 01:48

  Japp, jag har varit här sedan 2011 (om inte ännu tidigare?), sjukt ändå!! Om jag hade gissat skulle jag tro att jag följt din blogg i typ två år, men det är alltså minst fem. WOW mind blown. Du och Linn Mildén var absolut de som fick mig att gå all in för min klädstil och ha kjolar och strumpbyxor jämt jämt jämt. Och det har jag fortfarande! Har aldrig känt mig konstig som har en egen klädstil, för jag vet att vi är så många på internetz som delar det. Så tack för det <3 😀

 • Reply Mikaela 4 december, 2016 at 13:11

  Har läst din blogg ännu längre än så. Gillar den väldigt mycket!!!

 • Reply Ellen 4 december, 2016 at 19:45

  Så himla fint med den här tillbakablicken <3

  • Reply Chuck 26 april, 2017 at 16:38

   Always reihfsreng to hear a rational answer.

 • Reply lovisa 7 december, 2016 at 18:15

  gullo! hade glömt att du hade så långt hår 2014?!

 • Leave a Reply