årsresumé 2016 – del två.

30 december, 2016

juli3 juli1 juli2

i juli fick vi besked om att vi skulle få hyra lägenheten i bagis. sån himla lycka. det var sommarens varmaste dagar och vi bodde i en inplastad lägenhet med byggställningar utanför. som tur var kunde vi sitta ute på gården och äta middag, och spendera kvällarna på årstafältet och nere vid årstaviken. jag jobbade natt och vantrivdes, sov bort dagarna, men fick sommarlov på riktigt för ett par dagar då jag flög upp till luleå. umgicks mest med min syster, jagade pokémons och fikade, och tog med mina vänner till stugan över en dag. åkte också till västerby i dalarna och umgicks med ellen i hennes stuga. kanske var det sommarens två finaste dagar? vi åt, drack vin, läste böcker, promenerade, gick på loppis och umgicks sida vid sida utan att prata. tänk att vi lärt känna varann så bra så snabbt.

 

augusti2 augusti1 augusti3

när det blev augusti bloggade jag nästan ingenting, därför minns jag väldigt lite. jag hade sagt upp mig från mitt jobb och jobbade det sista passet tidigt under månaden, åkte sedan till luleå för en längre tid hemma. gick på musikens makt, umgicks med mina vänner och visade ellen runt i min hemstad. när jag var hemma i  stockholm packade jag och filip ned hela lägenheten i flyttkartonger. jag tonade håret lite brunare och så åkte vi på utflykt till vaxholm över en dag. jag och liv gick på moderna muséet, erik flyttade till stockholm och jag började plugga medieteknik a på södertörn.

 

september2 september1 september3

den andra september flyttade jag och filip till bagis-lägenheten. erik hjälpte oss att bära upp flyttkartongerna och vi trivdes direkt. vi hyrde en bil, köpte ramar och hyllor på ikea och handlade fyrtioelva konserver med krossade tomater. den elfte september flyttade jag hit till min nya blogg. stormtrivdes direkt. jag läste en kurs om html och css och satt med kurslitteraturen ute på balkongen. det var sommarvärme och vi promenerade nere vid sjöarna i nackareservatet, var ute och sprang i skogen och inledde det som skulle bli onsdagsmiddagstraditionen. liv flyttade till bagis hon också, några hundra meter från mig. jag och filip gick på skördefest på rosendals trädgård, jag drack kaffe med chrissy på klipporna vid tanto, broderade, illustrerade och kände mig TILLFREDS.

 

oktober3 oktober2 oktober1

i oktober blev det höst. jag åkte till göteborg över en helg med filip, hängde med sofia, björn och fred, dansade på en konstig klubb på jazzhuset, åt livets vegoburgare och träffade nastasja. jag åt middagar och drack vin med liv, ellen och filip, tentapluggade i läsesalen på kungliga biblioteket och lärde känna emma under ett märkligt grupparbete. sån tur att vi hittade varann då, vet inte hur jag hade stått ut med allting annars. vi gjorde film och satt i skolan alldeles för länge varje dag. under oktober hann jag få en livskris men det löste sig ganska snabbt. insåg att jag inte ville fortsätta läsa programmet it, medier och design och bestämde mig för att bara läsa klart a-kursen. nivån var för låg, upplägget tilltalade mig inte.

 

november3 november2 november1

november inleddes med följande text:

”när min väckarklocka ringde klockan åtta imorse kändes det direkt; nej. fastän jag bara låg hemma i soffan igår kväll kände jag mig bakis och fastän jag sovit mina nästan åtta timmar var jag trött. tittade ut genom fönstret. regn. såklart. och som det har regnat idag. jag är fortfarande blöt om fötterna för att jag inte orkar lirka av mig strumpbyxorna och jag vet inte hur många gånger mitt paraply har blåst ut och in idag. så vad har jag gjort idag? jag har hämtat ut mitt nya pass och missat tvärbanan och suttit på ett pendeltåg som körde i reducerad hastighet och gått på föreläsning och tappat fokus och druckit kaffe med emma och gnällt över vädret och att det är första november och varför känns november månad alltid så himla lång? har fått nog efter en dag.”

som tur är ordnade det upp sig. jag skrev med chrissy på caféer, lekte lush life och drack cocktails på ett flott event med emma och skrev ansökningar till skrivkurserna. det blev snökaos i stockholm och jag och emma såg på när sju bilar körde fast utanför caféet där vi satt – inom en timmes radie. sedan åkte jag och filip till london där vi umgicks med evelina, åt sushi och drack öl ungefär. någon vecka senare kom min syster och vi hängde med mina vänner, fikade, gick på bio och bara pratade konstant i sex dagar. sedan skrev jag lite till, gick på julmarknad på rosendals trädgård och så var månaden slut.

 

december3 december1 december2

december började med sedvanlig vintertrötthet och tentaplugg. jag och emma förhörde varandra på frågor om interaktionsdesign i timmar på caféer och skrev tenta på en lördag. sedan fyllde jag tjugotvå år och bjöd hem alla jag gillar på både fest och fika. jag hade sedan en otroligt jävlig vecka som avslutades med att jag fick besked om att jag kom in på alla skrivkurser jag sökt, inklusive den jag ville gå mest av allt. så jävla sjukt. behövde verkligen ett positivt besked och så bara BAM fick jag flera.

annars så spenderade jag mycket tid i skolan med ett projektarbete som fortsätter till mitten av januari, såg både håkan hellström och kent live, och dansade på klubbar som bara spelade deras musik. sofia och björn kom till stockholm, jag gick på julfest hos emma, målade och bakade lussebullar med filip. sedan flög jag upp till luleå, firade jul och nu, om två dagar ska jag fira nyår med alla mina lulevänner, min syster och filip.

 

2016 har varit upp och ned men mest så jäkla bra. fastän jag har vantrivs i perioder har jag mått bra och jag törs nog säga att 2016 har varit ett av mina bästa år hittills i detta liv, trots allt jävligt som hänt i världen. hur har ditt år varit? vad ser du fram emot med 2017?

11 Comments

 • Reply Annie - lättlagat vegokäk 30 december, 2016 at 09:01

  Det är så fint att få följa dig <3 <3

 • Reply Ellen 30 december, 2016 at 12:29

  <3 <3

 • Reply Katta Kvack 30 december, 2016 at 15:45

  Så fina bilder! Och fin sammanfattning!

  • Reply amanda jonsson 2 januari, 2017 at 22:05

   tack snälla snälla!

 • Reply Malin 1 januari, 2017 at 11:10

  så fin sammanfattning! mitt år har varit höga toppar och djupa dalar, så jag är väldigt tacksam att lämna 2016 bakom mig. för 2017 önskar jag mig mer lugn och att jag känner mig stabilare i mig själv. jag ser fram emot att få fortsätta följa dig! kram <3

  • Reply amanda jonsson 2 januari, 2017 at 22:03

   tack. och fint att du skriver. hoppas på 2017 nu alltså. glad att du följer <3

 • Reply Sofia 1 januari, 2017 at 15:44

  Så fin sammanfattning! Du gör så otroligt fina inlägg. Mitt 2016 har varit riktigt förjävligt, men givetvis har det funnits många fina stunder också som har varit helt toppen. Som vanligt har jag svårt att sammanfatta 😉

  • Reply amanda jonsson 2 januari, 2017 at 21:59

   KRAM på dig sofia <3

 • Reply Ingrid 1 januari, 2017 at 19:54

  Så fin sammanfattning! Kul att du kom in på alla skrivarutbildningar du sökte.

  • Reply amanda jonsson 2 januari, 2017 at 21:59

   Tack snälla du! Och ja, det känns helt fantastiskt. KRAM!

 • Reply Daniellas äventyr i England 2 januari, 2017 at 11:30

  Åhhhh vad kul att få en sammanfattning såhär. Jag har inte läst så mycket då det vid tidpunkter har varit frustrerande att försöka kommentera, men jag upptäckte att det är enkelt via Google chrome i mobilen och också lättare att läsa!!

  Hoppas att ditt 2017 blir magiskt!! Xx

 • Leave a Reply