juni

i somras skrev jag om att jag, för första gången på flera år, tog fram färg och pensel. och som en del av projektet KROSSA MIN PRESTATIONSÅNGEST har jag nu målat igen.

 juni

den förra målningen jag bloggade om var väldigt liten. så ser det alltid ut när jag ritar eller kluddar i mina kollegieblock. det är smått, detaljerat, kontrollerat och med vita bakgrunder – alltid vita bakgrunder. när jag skrev inlägget om akvarellen ovan bestämde jag mig för att nästa gång våga måla större. nu har jag kombinerat det med målet att våga fylla ett helt papper med färg.

 

och såhär blev det. den uppmärksamme kanske märker att fönstret i förra inlägget försvunnit och ersatts av en stjärnhimmel – eller vad en vill kalla det. och kanske blev inte denna bild så som jag tänkte att den skulle bli. men vet ni? det är det som är så skönt. att jag vågade släppa kontrollen, måla om, måla över, dutta ut tjocka lager av färg på pappret, blanda hejvilt, dutta ut prickar med poscapenna på en fuktig gouachemålning. jag kan ingenting om tekniken men jag gjorde jag jag kände för att göra. och det känns så jäkla härligt.

 

tänker också:

om en bara visar upp det en är nöjd med, som har blivit lyckat och precis som en tänkt sig, hur ska en då kunna titta tillbaka och se hur ens utveckling sett ut? 

 

våga måla större: check.
våga fylla ett helt papper med färg: check.

*klappar mig själv på axeln*

21 Comments

 1. Svara

  siljeplante@hotmail.com

  14 december, 2016

  Det ble dødsfint! <3

 2. Svara

  nastasjathor@gmail.com

  14 december, 2016

  Gue, stannade upp när hela himlen fyllde min skärm och tänkte – den här vill jag ha hemma. Så fortsatte jag scrolla så var det ÄN MER. Du är så duktig! Och står klapp som visar upp.

 3. Svara

  Anonym

  14 december, 2016

  Åh, så fint!

 4. Svara

  ellennordin@hotmail.com

  14 december, 2016

  WOW!!!!!

 5. Svara

  sofia_kihlstrom_95@msn.com

  14 december, 2016

  Helt rätt taktik, man måste gå emot rädslorna för att vinna över dem. Superläcker målning!

 6. Svara

  Clausenbruun.christin@gmail.con

  14 december, 2016

  Så fint! Och helt rätt inställning. I mitt bakhuvud finns ett råd – som jag tror kommer från underbaraclara – om att hennes främsta tips är att producera. Producera massor, hela tiden och när som helst för någonstans i det finns guldkornen.

 7. Svara

  veronica-blogg@hotmail.com

  14 december, 2016

  Fantastiskt att du har nått dina mål! Bra hörru!

 8. Svara

  emilia.weissenburg@web.de

  15 december, 2016

  Oh i love your blog, it is so inspiring !!

 9. Svara

  adribelizario@gmail.com

  15 december, 2016

  Helloi Amanda!
  I’m glad to come back.
  I read Hypnotisören by Lars Kepler and Låt den rätte komma in by John Ajivide and just fall in love about your culture and want to know more. Then i watched a serie named The Killing and just have a crush on Joel Kinnaman. Since that I watched all his movies, since Snaba Cash, Lola, Suicide Squad and I skuggan av värmen(so touching) and just fall in love about you swedish language. So, now I’m learning swedish by myself because i love learning other language (i also know a bit about italian) because that’s make us learn about their culture indeed.In 2018 I’m going to study a year in Dublin =)
  I would like to improve my learning of Swedish but I can not find books in Swedish to buy, not even on amazon.com or amazon.uk. Can you tell me a website that sells Swedish literature books and delivers out of your country? I have a friend who lives in Dublin and is coming to Brazil next month and can bring it to me if I ask her. I’m dying to read Det handlar om dig. I heard from you and a brazilian blogger who lives in Germany that’s a very good book =)

  Ps: beautiful illustration!!

 10. Svara

  Anonym

  15 december, 2016

  Satan vad fint! Älskar din inställning, det är verkligen något jag själv skulle behöva jobba med.

 11. Svara

  linsch33@gmail.com

  16 december, 2016

  Alltså så fina bilder du har målat!

 12. Svara

  bergman.mei@gmail.com

  16 december, 2016

  så bra sammanfattat! jag älskar att du visar upp nåt som inte blev som du tänkt. keep it up!

 13. Svara

  annie.mansson.amn@gmail.com

  18 december, 2016

  Jag blir alltid så himla impad av människor som kan skapa med händerna! Älskar himlen på din målning <3

 14. Svara

  alicia@sivertsson.se

  18 december, 2016

  Jag blir så lycklig av detta, hurra vad grym du är! Jag minns själv när den där spärren släppte för mig, när jag för första gången på riktigt frångick det pluttiga A5-formatet för att måla ett jätteporträtt i typ A1-storlek. Sen gick det snabbt utför så håll i penslarna och var beredd! ;)Älskar strukturen du fått till i bakgrunden. Det är så stormande och stillsamt vackert på samma gång. Och lilla glada kissen <3

 15. Svara

  mikaela.puranen@gmail.com

  18 december, 2016

  Heja vad fint! Döda prestationsjävlarna <3

 16. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  18 december, 2016

  Heja dig!! <3

 17. Svara

  jenny.hoffstrom@hotmail.com

  19 december, 2016

  men WOW vad fint!

 18. Svara

  sandra.le.jansson@live.se

  19 december, 2016

  Heja, heja! Det är så himla viktigt att utmana sig själv. Har nämligen precis utmanat mig själv på det mest skrämmande sättet jag kunde tänka mig. Jag misslyckades ganska mycket med det men vadå då, då tar man nya tag.

 19. Svara

  madeleinedufva@rocketmail.com

  21 december, 2016

  men alltså du är så full av talang vad du än tar för dig! så fin bild ✨

 20. Svara

  linda@influencersofsweden.se

  25 december, 2016

  Hejaheja ÅH så fint!! Vad har du använt för färg?

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   28 december, 2016

   tack snälla! panduros kit med gouachefärger. relativt billiga!! <3

LEAVE A COMMENT