december

okej, det är december och jag är trött och oinspirerad och det är vår om alldeles för länge. men det finns vissa ljusglimtar här i lille livet. så som:

 

skam!

jag vetat inte hur länge min syster pratat om att jag måste se på den serien, men nu förstår jag henne. jag och filip har precis sett ut säsong ett och två på alldeles för kort tid och jag är så. himla. besatt. ingen serie har någonsin fått mig att känna såhär mycket. snälla, titta på den ni också! älskar precis allt med den. säsong ett går att se på svt play, men säsong två och tre får en se med norsk text på nrk’s hemsida. det går dock jättebra och nu ligger jag och tänker på de få norska meningar jag kan innan jag ska sova.

 tuesday

antagningbesked!

jag har fått besked från en av skolorna jag sökt om att jag kommit in, och är reservplats på en annan. de andra tre skolorna jag sökt har inte svarat än, men jag känner alltså hopp inför att få skriva på mitt projekt till vårterminen.

 

håkan hellström!

på lördag får jag se honom spela i globen igen. jag blir femton sexton sjutton arton nitton år igen när jag tänker på det.

 december

annat som är bra:

att en kan ställa sig och svänga ihop en risotto på en vanlig himla tisdag.

min nya dator som är supersnabb. sån jäkla ynnest att äntligen kunna ha flera program öppna utan att den kraschar.

 july

att få läsa kommentarer av er som hängt med och läst bloggen i fem himla år. så otroligt rörande. vi har liksom vuxit upp tillsammans. fyfan vad fint. se bara dessa:

”Japp, jag har varit här sedan 2011 (om inte ännu tidigare?), sjukt ändå!! Om jag hade gissat skulle jag tro att jag följt din blogg i typ två år, men det är alltså minst fem. WOW mind blown. Du och Linn Mildén var absolut de som fick mig att gå all in för min klädstil och ha kjolar och strumpbyxor jämt jämt jämt. Och det har jag fortfarande! Har aldrig känt mig konstig som har en egen klädstil, för jag vet att vi är så många på internetz som delar det. Så tack för det <3”

”Ja, jag har nog hängt med sedan 2011 jag också. Minns att jag var såå inspirerad av din stil och ville ha på mig klänning i skolan jag också, men mitt 16-åriga jag inte vågade för att alla andra hade jeans och tröja…”

mitt hjärta brister. ni e så fina.

9 Comments

 1. Svara

  daniella.aberg@hotmail.com

  7 december, 2016

  Amanda! Har du tips på bra nubörjarkameror för någon som vill lära sej att fotografera men inte vet hur?

 2. Svara

  saarinen.matilda@gmail.com

  7 december, 2016

  Åh skam! Så himla bra! Vill klippa håret som Noora har det och använda rött läppstift och vara cool precis som hon. Kommer på mej själv med att tänka på norska efter att jag sett några avsnitt. Nu har jag tyvärr kommit så långt att jag måste vänta på ett avsntt i veckan…

 3. Svara

  reaktionista@gmail.com

  7 december, 2016

  Du kan va fin! Och så roligt med antagningsbeskeden! Heja!

 4. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  7 december, 2016

  SKAM alltså, älskar den!! Säsong två är helt klart min favorit, så jäkla fin. Går ju verkligen igenom typ hela ens känsloregister på max hela tiden, så fint när en kan känna så mycket.
  Och grattis till antagningsbeskedet <3

 5. Svara

  rubywoovintage@hotmail.com

  8 december, 2016

  Amanda, eller någon av er andra här i kommentarsfältet:Är det någon som studerat litteraturvetenskap på heltid (100% – 30 poäng, distans högskola) ?
  Kul, nyttig kunskap? Kämpigt? Tror ni att jag även hinner med en kurs på folkis med kreativt skrivande på halvfart (50% distans) ? Både låter ju sååå kul! Men har aldrig studerat på det här sättet, så vet inte hur svårt och tidskrävande det är… Råd någon? (även om ni studerat annat)
  Tack <3

 6. Svara

  s.e.snellman@gmail.com

  8 december, 2016

  Känns som att skam håller på att ta över hela världen snart! Men det är bara bra! Jag och min pv började också kolla på det ganska nyligen, några veckor sen och det är verkligen så fängslande, kan knappt vänta tills fredagarna då det kommer ut nya avsnitt!!!

 7. Svara

  contact.vickys.se@gmail.com

  8 december, 2016

  BÄST som blivit antagen, pannpuss och champagne för det!! <3

 8. Svara

  ruth@hungryheart.se

  8 december, 2016

  Grattis till intagningen! Gud vad bra du är!! <3Och alltså SKAM – hur vansinnigt bra är inte den serien? Jag rev av alla tre säsongerna på tre dagar, ha ha, och nu väntar jag som på nålar på att de sista två avsnitten på säsong tre skall släppas!

 9. Svara

  veronica-blogg@hotmail.com

  9 december, 2016

  Åååh, Skam är så förbannat bra!! Började se den förra veckan och är redan inne på sista säsongen.

LEAVE A COMMENT