om en novembervecka: snökaos och världskaos och lite annat.

13 november, 2016

november

hej från mig och mitt ekollon som äntligen slagit ut. <3

det är söndag och jag sitter vid köksbordet i en nystädad himla lägenhet med hurulas låt ny drog i högtalarna och en filip vid sidan om som diskar undan berget som samlats på köksbänken (för det gör aldrig jag). det tar sån tid att blogga nu för tiden. jag vet inte varför men det är som att jag alltid fastnar mitt i och där med har jag nu fullt av halvfärdiga inlägg i mitt arkiv. bara därför väljer jag att skriva ett helt nytt, om min vecka.

 

november

jag kom hem från london sent i måndags natt (ett inlägg om det kommer lite senare) och på tisdagseftermiddagen, när jag vaknat till liv, åkte jag till hornstull och bio rio för att skriva tillsammans med chrissy. eftersom att vi inte setts på länge (för länge) resulterade skrivdejten i ca 2,5 timmars prat och 0,5 timmes skrivande men vad gör väl det när en får hänga med en sån klok och peppande person?

 

november

vi drack kaffe och jag åt deras veganska macka med massa picklad rödlök och en röra av linser. när chrissy gick hem satt jag kvar och skrev och njöt av att orden äntligen lossnat och att jag nu kan se på min text med andra ögon. på kvällen traskade jag hem genom snön som föll och köpte pepparkakor och lyssnade på she & him i köket med filip samtidigt som han kokade linssoppa. sån jäkla julstämning så att det inte är klokt. och då är varken han eller jag egentligen särskilt stora julälskare.

 

november

på onsdagen vaknade jag till både snökaos och världskaos. det enda rätta då var att möta upp emma för att skriva rapport / skriva på våra projekt hela himla dagen.

 

november

först satt vi på bio rio (igen, det är mitt nya favoritcafé) och när magarna kurrade trampade vi genom snön till vurma som ligger bara några meter bort för att äta grillade mackor och sitta i fönstret och fortsätta skriva och bevittna säkert sju bilar som körde fast precis utanför. på kvällen åt jag middag hemma hos ellen med liv och filip. det slutade snöa och vasastan kändes som i en astrid lindgren-film.

 

morgon2

på torsdagen sågs jag och emma för att gå på ett event som elle decoration bjudit in mig till: visningen av the danish home. vi matchade så att det var löjligt (det gör vi nästan varje dag, great minds think alike etc etc) och drack cocktails och vandrade runt i en himla lägenhetsvåning med utsikt över hela stockholm. ni som följer mig på snapchat fick ju se oss testa både golvvärmen i de tre badrummen och vårt nya fräscha ~podd-rum~. älskade det. vill flytta in där. efteråt köpte vi oumphburgare på max och drack prosecco och åt choklad och chips hemma hos henne uti orten igen. life <3

 


november

när det blev helg bestämde jag mig för att komma hem och aldrig lämna hemmet. då lagade jag och filip lyxtacos. bbqmarinerade sojabitar med mangosalsa, perfekt krämig guacamole, rödlök, paprika, KORIANDER, chili och lime. efteråt drog filip ut och jag somnade före nio. så jä-ävla skönt.

 

morgon1
på lördagsmorgonen vaknade jag AV MIG SJÄLV klockan halv tio. utvilad för första gången på vad jag vet inte hur länge. gick upp ensam, gjorde i ordning frukost och satt sedan och läste i soffan i flera timmar tills filip vaknade.

 

november

sedan åkte vi till midsommarkransen för att jag skulle hämta ut min nya kalender. vi konstaterade att midsommarkransen är som finast med snötäckta tak.

 

november

sedan handlade vi på coop i västberga där de reade ut växter för tjugo kronor styck (köpte två sorters peperomia och en skelettsköld mmm) och sedan gjorde vi vietnamesiska vårrullar till middag. med morot, gurka, avokado, rödlök, paprika, koriander, rökt tofu och tahinidressing till. så himla gott.

 

november

idag har jag, precis som igår, ätit tacorester till lunch och sedan mest bara legat på sängen tills det blev mörkt. sedan har jag städat och lämnat ett paket och lyssnat på poddar och bara varit själv. och så var det med den veckan!

nu i veckan ska jag lämna in mina ansökningar till skrivarkurserna jag ska söka, börja en ny delkurs och få besök av min syster!!! fint det.

hur har er vecka varit, vad ser ni fram emot kommande vecka? puss!

13 Comments

 • Reply Sofia 13 november, 2016 at 22:53

  Har haft en otroligt dålig vecka, men då är det skönt att läsa sådana här inlägg som gör en glad. Måste bara säga att du har blivit, om ännu, duktigare på att fotografera! Kram

 • Reply Vicky 14 november, 2016 at 03:57

  kan liksom inte FATTA snön i sthlm just nu!! visade din bild (den vid hornstull med din kompis) till mina kollegor och dom ba OMG

 • Reply Nastasja 14 november, 2016 at 07:21

  Inlägget är ju maxat med så goa och nice grejer ju, mah gad. Vill ha tacosen till frukost nu tack, dejt med vänner och kompisarmiddagar. Jag ska ha en liten tomtephotoshoot med en kompis barn som ska bli mys, annars är det helgen som blir nice: 25årsfest med alla tjejerna, woop!

 • Reply chrissy 14 november, 2016 at 12:02

  blev så skrivpeppad av att hänga med dig! även om vi inte skrev så mycket just där och då så gick jag ändå hem och skrev en hel del sedan. <3 plus: kul att du började med boken på en gång! ska bli nice att diskutera den sen när vi ses. och jaaa jag ser fram emot den här veckan! har en hel del kompis/internetkompis-häng inplanerat och fester och det ska bli riktigt kewl. LÄNGTAR även till vårt skrivhäng denna vecky <3

 • Reply Ellen 14 november, 2016 at 13:52

  Ser ändå ut som en oerhört fin vecka! Så himla många härliga bilder, och så mycket skrivande.

  Jag hoppas att det börjar snöa här hos mig igen, för nu börjar jag sakna snötäckta kullerstenar och knarrande fotsteg i vintermörkret.

 • Reply Jessica 14 november, 2016 at 17:17

  ASSÅ vilket drömmigt inlägg <3 Blir helt glad och varm i hela kroppen av allt MYS

  • Reply amanda jonsson 21 november, 2016 at 10:58

   åh men tack snälla <3333

 • Reply Jenny 14 november, 2016 at 18:22

  Låter som en riktigt härlig vecka! Magen skriker dock då jag inte hunnit äta middag än OCH ALL MAT HÄR SER SÅ GOD UT. Min vecka glömmer jag helst bort för den bestod mest av snökaos och ångest. Men är riktigt taggad för denna nya veckan som förhoppningsvis bjuder på positiva besked, roligt jobb, bättre väder och spännande paket!

  • Reply amanda jonsson 21 november, 2016 at 10:58

   åh men det lät ju jättefint. <3

 • Reply anna 14 november, 2016 at 18:40

  asså snöbilden, älskar den så mycket!!

  • Reply amanda jonsson 21 november, 2016 at 10:58

   tack snälla anna!! <3

 • Reply Malin 14 november, 2016 at 18:43

  Den där boken!!!! Den är så fruktansvärt bra. Går sönder litegrann bara jag ser omslaget.

  • Reply amanda jonsson 21 november, 2016 at 10:57

   åh ja! mycket fin!!

  Leave a Reply