hur går det med skrivandet?

16 november, 2016

nano1 förra året deltog jag i nanowrimo – national novel writing month, för första gången. det är, kort sagt, en skrivutmaning där du som deltagare ger dig på att försöka skriva ett första utkast till en roman – 50 000 ord. förra året skrev jag ungefär 21 000 ord, och i år satsar jag på att fylla luckorna. jag planerar inte att bli klar med mitt projekt denna månad, men att strukturera upp det, samla ihop alla spridda textdokument, och tydliggöra för mig själv precis hur jag vill att det ska bli.

 

nano3

under 2015 pluggade jag en skrivarkurs på distans och skrev således väldigt mycket och regelbundet – varenda dag. under 2016 har jag inte skrivit mycket alls. det är svårt att kombinera högskolestudier och jobb och att flytta till en ny stad med sitt skrivande, speciellt när en prioriterar bort det och skjuter upp det på grund av prestationsångest och självkritik. från januari till juni var det nästan helt tomt i mina dokument, men i somras när jag var ledig mycket och då också läste mer började mitt projekt växa inom mig ännu mer. jag bara måste skriva detta. jag måste ta mig själv på allvar.

och här är jag nu.

nu skriver jag igen. så fort jag får luckor från mina studier och allt annat. men jag längtar efter att få göra det till en större del av min vardag, till att återigen skriva rutinmässigt. och det är förhoppningen, om jag kommer in på någon av de projektskrivarkurser som jag sökt in till för vårterminen. hoppas.

 

nano2

något som jag inte hade förra året är sällskap i skrivandet, men det har jag nu och det är så otroligt mycket värt. förra veckan sågs jag och chrissy för att skriva. kanske skrev vi inte så mycket just då, men vi pratade om det och bara att kunna prata med någon som också skriver om hur det är att skriva, ger så mycket. det får mig att se mycket klarare på det. att sitta mitt emot någon som knapprar på sitt tangentbord gör det mycket lättare för mig att skriva, att ta det på allvar, istället för att bara scrolla igenom facebook upp och ned upp och ned. så om du skriver, skaffa en skrivkompis eller två eller fem för det är så jäkla fint och bra och viktigt.

bilderna har jag fått låna av chrissy. missa inte hennes blogg!! den är så bra.

19 Comments

 • Reply rebecca 16 november, 2016 at 11:01

  åh vad spännande med att skriva!

 • Reply Ellen 16 november, 2016 at 11:01

  Så himla fint att kunna dela skrivandet med någon så. Ses och bolla idéer och få lite pepp när självkritiken kickar in. Och det är så härligt att läsa att du kommit igång med ditt skrivande och att du trivs. Det gör mig glad.
  <3

  • Reply amanda jonsson 21 november, 2016 at 10:57

   verkligen så. och tack för dina kommentarer. de gör mig glad. <3

 • Reply Ingrid 16 november, 2016 at 18:14

  Åh så härligt att få skriva så pass mycket. I framtiden ska jag också styra upp så att jag skriver mer än vad jag gör idag.

  • Reply amanda jonsson 21 november, 2016 at 10:56

   vad fint ingrid. <3

 • Reply madeleine dufva 16 november, 2016 at 20:51

  heja dig !✨✨

  • Reply amanda jonsson 21 november, 2016 at 10:56

   <3 madeleine <3

 • Reply Kristine 16 november, 2016 at 21:50

  Skrivedate høres så fint ut! Lykke til videre med skrivinga i november og med søknadene! 🙂

  • Reply amanda jonsson 21 november, 2016 at 10:56

   tack snälla kristine!

 • Reply Vicky 17 november, 2016 at 02:11

  du är så duktig!! all pepp till dig. jag ligger på ca 26 000 nu (i takt med vad jag ”borde”, mao!). känner dock att mina texter blir sämre än förra året buhu. vet inte om det är sant men i stunden ej magi typ. aja fortsatt pepp till oss båda, lycka till andra novemberhalvan <333

  • Reply amanda jonsson 21 november, 2016 at 10:56

   åh va grym du är!!!! så impad. puss puss <3

 • Reply chrissy 17 november, 2016 at 15:48

  men ÅH finis <3 älskar att läsa om ditt skrivande förresten, spelar ingen roll att vi sågs igår och att vi benade igenom det mesta hehe. du är så bra på att få skrivandet att verka möjligt, rimligt och kul! dvs den bästa sortens skrivpepp. PUSS.

  • Reply amanda jonsson 21 november, 2016 at 10:55

   detsamma till dig, gällande precis allt. puss <3

 • Reply Johanna 18 november, 2016 at 00:03

  Vad roligt att du tar dig tid till att skriva. Måste vara givande att skriva ihop/samtidigt med någon annan, vilken pepp! Jag skulle också vilja skriva mer, men just nu läggs den mesta tiden till studier och jobb..

  • Reply amanda jonsson 21 november, 2016 at 10:55

   ja verkligen. och ja, jag förstår. det är ju en sådan himla balansgång det där. hoppas du får mer tid snart. <3

 • Reply Wilda 19 november, 2016 at 17:44

  Åh jag håller helt med! Skrivkompisar räddar livet på texter som annars inte hade blivit till 😉 Inspirerande och peppande med andra som skriver.

  • Reply amanda jonsson 21 november, 2016 at 10:54

   verkligen!!

 • Reply Jessica 20 november, 2016 at 19:03

  HEJAAAAAAAAA vad fina ni är och vad myyyysigt att sitta och diskutera skrivande <3

  • Reply amanda jonsson 21 november, 2016 at 10:54

   jaa!! <3

  Leave a Reply