rosendal

hej och glad onsdag! idag bjuder jag på ett jädrans långt inlägg från torsdagen förra veckan då jag hade skrivdag och besökte rosendals trädgård på kvällen. sätt dig till rätta i förslagsvis din soffa, drick något varmt (förslagsvis typ glögg eller kaffe) och sätt på en bra låt så kör vi. rekommenderar någon från she & him’s gamla julskiva. det är säsong nu, ni vet. 

swish! nu flyger vi bakåt i tiden. 

 rosendal

jag går upp klockan sju, sätter mig direkt vid köksbordet och dricker kaffe ur snusmumriken-muggen. äter mackor till frukost och skriver en lista över sånt jag ska göra under dagen.

 rosendal

solen lyser.

 rosendal

och avokadokärnorna som nu blivit små plantor växer så att det knakar.

 rosendal

jag sätter mig sedan i soffan, framför vårt nya soffbord, och illustrerar en designprototyp till en applikation som vi gör i skolan.

 rosendal

varvar sedan plugg med lite läsning. jag har läst ut denna nu, vi är inte sådana som i slutet får varandra av katarina sandberg. känner mig lite lite kluven angående denna bok. vissa bitar är så himla fina och jag älskar berättarjagets självdistans, men mycket känns för klyschigt (och då ska vi ha i åtanke att jag ju älskar klyschor), och redan gjort, så i slutändan ger jag den 2/5, eller 4/10 – det låter snällare. dock tycker jag så himla mycket om att läsa debutantromaner, jag vill så gärna vara där själv en dag, och katarina skrev denna när hon var typ 19-20 år, vilket ju är så himla imponerande och inspirerande och hoppfullt för en som också vill skriva och också är ung etc. 

 rosendal

jag fortsätter plugga, tittar på gossip girl, glömmer bort tiden, äter snabbt och hoppar sedan på tunnelbanan.

 rosendal

den tar mig till hornstull och jag promenerar några meter från stationen, till bio rio, och möter upp chrissy för att skriva. skriva och prata och skriva lite till. 

 rosendal

en skulle kunna säga att vi fått in en rutin nu på att ses och skriva en dag i veckan. så har det sett ut de tre senaste veckorna nämligen. 

 rosendal

jag gillar bio rio’s cafe så mycket! väldigt lugn pluggmiljö där det känns okej att knappra på sin dator i timmar.

 rosendal

och så är det så fint där också.

 rosendal

jag gör klart min illustration och skriver ettusentrehundra ord på mitt projekt.

 rosendal

sedan åker jag in till centralen och möter upp liv, ellen och tuva. vi sätter oss på spårvagnen mot djurgården för att besöka rosendals trädgård där det är julkväll.

 rosendal

vi tittar på fina saker, så som fina glasburkar, krukor, dekorationer och växter – såklart. 

 rosendal

jag blir kär i dessa knäppa små fåglar. köper en och ger bort till mamma på kvällen. kunde inte lämna den där. den var så söt.

 rosendal

jag tittar, ännu en gång, på min drömväxt: forellbegonia, men köper den inte. tredje gången jag fotar samma växt på samma ställe nu. är kanske lite besatt, men min ekonomi säger stopp så jag köper en billig och jättejättestor murgröna istället. som ni vet redan! 

 rosendalrosendal

på rosendals trädgård kan en bygga sina egna buketter på plats. och köpa gulliga hyacinter i lerkrukor. med mossa instoppat. <3

 rosendal

eucalyptus är så fint.

 rosendal

och mmm, dessa vill jag köpa. allihop, helst.rosendalrosendal

också en drömväxt: rosenstänk. så jäkla gullig.

 rosendal

efter en stund i butiken blir vi superhungriga och går till kaféet.

 rosendal

där är kön så jäkla lång och tålamodet så jäkla kort. 

 rosendal

men till slut får vi mat. vitkålssoppa med bröd, veganska brownies och rawbollar.

 rosendal

otroligt gott är det. och varmt. perfekt när en fryser om tårna och när det nästan är december. 

 rosendal

efter mat och fika går vi runt en stund till, tittar på fina köksgrejer i butiken, och tar spårvagnen in till stan igen.

rosendals trädgård har blivit ett favoritställe i stockholm för mig. såhär såg det ut när jag besökte det i september och såhär såg det ut när det hade blivit höst. gå dit vetja! det ligger på djurgården, och en kan promenera dit från stan eller hoppa på en spårvagn från norrmalmstorg exempelvis. sån fin utflykt! 

6 Comments

 1. Svara

  rebeccafexby@gmail.com

  30 november, 2016

  åh, vad mysigt! önskar verkligen jag kunde skriva men jag har verkligen inte tålamodet för det.

 2. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  30 november, 2016

  Så himla mycket fint med det här inlägget! Att sitta på café och skriva, att besöka en trädgård och allmänt ha en sån härlig dag. Heja, heja!

 3. Svara

  Anonym

  30 november, 2016

  önskeämne/rubrik, ”mina vänner”-inlägg typ! Ni verkar supergulliga ju och obs inget exkluderande och så 🙂 bara kul att läsa! Typ sandra b och flora har haft det för något år sedan! annars, din blogg är en så himla mysig del av internet <3

 4. Svara

  madeleinedufva@rocketmail.com

  30 november, 2016

  ååh vilken dag. älskar allt, spec rosendals ? så himla fin du är i håret förresten! passar dig bra ?

 5. Svara

  bergman.mei@gmail.com

  2 december, 2016

  åh, nu bara måste jag hitta eukalytuskvistar till mitt hem! har letat länge, men efter ditt inlägg blev behovet ännu större. tack för en extra push i inspirationen!

 6. Svara

  polichinelle.blogg@hotmail.com

  7 december, 2016

  rosenstänk <3 du i skrivflow <3 vitkålssoppa <3

LEAVE A COMMENT