september

orden.

vi sitter jämsides på bussen som tar en till skolan på fyrtiotre minuter.
du har din ryggsäck i ditt knä och min hand i din när du säger det:
nej, du kan inte i helgen, du ska hälsa på henne.

orden: det du säger, det du egentligen tänker.

nej, du kan inte helgen, du ska vara med henne från fredag eftermiddag till söndag kväll, ta en buss som tar kanske två timmar dit och sedan stanna hos henne. ni ska laga middag och gå på stan och träffa hennes kompis och spela brädspel och gå på bio och göra allt du aldrig vill göra när du är med mig.

när jag varit tyst för länge hör jag mig själv svara något om att det är kul att ni blivit så bra kompisar och jag frågar hur länge du ska stanna där och du svarar och jag säger jaha, så du kan inte ens ses på söndag och du säger nä eller kanske på kvällen i så fall fast då blir det nog ganska sent och jag svarar snabbt, för snabbt, att det inte gör något, att det bara är att höra av sig när du är på väg hem, att jag kan möta dig på busstationen när du kommer hem om du vill.

orden: det jag säger, det jag egentligen tänker.

och när vi kliver av bussen undrar jag om du ser att mina ögon blivit rödstrimmiga och om du hör att jag fått en klump i halsen som bara växer och växer. och jag vänder blicken bort när du pussar mig på kinden och när du försvinner iväg till ditt klassrum märker du inte. du vänder dig inte om en enda gång när du går med snabba steg i korridoren och märker inte, skulle aldrig märka om jag föll ihop.


(okej, nu är det dags att våga visa vad jag skriver. här är en liten liten del)

16 Comments

 1. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  29 november, 2016

  Amanda! Så himla fint. Ser gärna mer av detta!

 2. Svara

  elin-stallationer@hotmail.com

  29 november, 2016

  Så fint, Amanda!

 3. Svara

  emma@aler.se

  29 november, 2016

  Jättefint verkligen!

 4. Svara

  Ingrid.bergman91@gmail.com

  29 november, 2016

  Åh, så vackert. Det berörde. Fortsätt! Du är grym!

 5. Svara

  bystromsofia@gmail.com

  29 november, 2016

  <3!! FINT!

 6. Svara

  Anonym

  29 november, 2016

  Detta vill en läsa mer av!

 7. Svara

  sofia_kihlstrom_95@msn.com

  29 november, 2016

  Håller med alla andra: så fint!!!

 8. Svara

  nelliehjerta@gmail.com

  29 november, 2016

  Jättebra!

 9. Svara

  jenny.hoffstrom@hotmail.com

  29 november, 2016

  Såå fint! Vill ha mer ju! 🙂

 10. Svara

  contact.vickys.se@gmail.com

  30 november, 2016

  <3 <3 <3 du alltså

 11. Svara

  siljeplante@hotmail.com

  30 november, 2016

  Så så så nice! Elsker det!

 12. Svara

  lllzzz@live.se

  30 november, 2016

  Jättebra!

 13. Svara

  bergman.mei@gmail.com

  1 december, 2016

  Åh, vad kul att få läsa Amanda! Fortsätt! Det här kändes i magen. Kram

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   1 december, 2016

   men wow tack malin fan vad fin kommentar. ❤️❤️❤️

 14. Svara

  nastasjathor@gmail.com

  1 december, 2016

  Äntligen!! Gu så bra du är. Mer mer mer.

 15. Svara

  Anonym

  4 december, 2016

  […] och hennes partner sover i olika rum. ✶     Amanda med skrivtalang delar med sig av en del av det hon skriver. Läs! ✶     Missa inte Monthly Makers julkalender. Fram till julafton maxar vi jul- och […]

LEAVE A COMMENT