oktober

nu är det dags att svara på frågor igen! jag hade frågestund för ett tag sedan, och den första omgången av svar hittar du om du klickar här. om du undrar något mer, kommentera gärna detta inlägg. 

 bild

vad är det för läppstift du har på bilden?

det är kommer från primark, tyvärr vet jag inte vad färgen heter men de brukar bara ha några olika nyanser. kostade typ 1 pund när jag köpte det för typ två år sedan.

om du fick välja, vart skulle du vilja bo och varför?

just nu trivs jag väldigt bra där jag bor, men om jag tänker framtid så skulle jag nog helst bo på två platser. typ ha ett hus i norrbotten + en lägis i innerstan i sthlm/valfri större stad där det gärna är ljusare om vintrarna. mmm det vore fint det. varför? vill bara ha the best of both worlds.

vilket program använder du dig av när du illustrerar?

adobe illustrator.

 oktoberseptember

jag är nyfiken på stringhyllan, vad har ni för mått på den? letar efter en stringhylla på nätet men är svårt att veta vilka mått som är bra!

80 (bredd) x 76 (höjd) om jag inte mätt alltför slarvigt. tror att detta är standardmåttet för stringhyllor som tillverkades förut. en har jag fått ärva av mormor och morfar, en har jag köpt från tradera och en har filip fått av sin mormor och alla tre är precis lika stora.

 

vad heter du på snapchat? (en fråga som dyker upp titt som tätt!)

magoklago!

 

hur önskar du att ditt liv ser ut om tre år? karriär, bostad, relationer och intressen?

bara att jag får panik av att läsa denna fråga och direkt vill skjuta upp att skriva klart detta inlägg säger ganska mycket. men okej, om jag får önska så ser det ut såhär:

 • jag har skrivit klart min roman.
 • jag pluggar, eller har pluggat grafisk design och illustration.
 • och frilansar både som grafisk designer/formgivare, illustratör och skribent. har supermånga följare på instagram och bloggar fortfarande om det är lika roligt då.
 • plus pluggar någon strökurs samtidigt pga hermione-komplex. och det finns ju så mycket kul att plugga här i världen.
 • jag bor i stockholm eller någon helt annanstans. kanske själv, kanske med filip, kanske med någon annan. vore jäkligt gött att ha ett förstahandskontrakt på en typ… trea… men isåfall får jag nog byta stad.
 • jag gillar fortfarande för många grejer men kan nu jobba, och liksom ägna mig åt samtliga på heltid, på allvar, och trivs därför väldigt bra med tillvaron.

 september

undrar över det här med att flytta hemifrån till en stad skitalångt bort, ska nämligen börja plugga i en sån stad 60 mil bort i vår och är så nervös pga ska ju göra’t själv. nu flyttade du ju med din pv, men hur får en vänner egentligen? ska också som du först läsa en kurs för att i höst börja på en drömmigt kandidatprogram. och också! hur känns det att flytta från lule till stockholm, i allmänhet?

det kommer gå jättebra! när jag flyttade till stockholm hade jag redan flyttat hemifrån, inom luleå. och det gjorde att det inte kändes läskigt att flytta längre. hade ju liksom vant mig vid att bo själv då. men ja, jag och min pv flyttade tillsammans, och vi kände bara några få personer när vi flyttade hit. några som vi lärt känna tidigare i och med att filip (som är musiker) har spelat tillsammans med dom, och så hade jag några bekanta genom blogg/instagram. de flesta jag hänger med nu är sådana jag lärt känna på det sättet. ellen mejlade mig när jag flyttade hit, liv och jag hade följt varandra på instagram länge och stämde träff eftersom att vi båda flyttade hit typ samtidigt, chrissy och jag läste varandras bloggar och sågs på det sättet. och så vidare!

jag tycker att det är svårare att få vänner genom skolan, och har inte riktigt märkt någon skillnad i att läsa kurs/program. det tog liksom halva terminen innan jag och emma (som nu läser samma kurs) lärde känna varann, ja, innan vi ens såg varann. har några bekanta från kursen jag läste i våras, men inte mycket mer än så. så ja, internetvänner är typ det lättaste. har du inga så kanske du kan hitta någon i t ex sandra beijers eller flora wiströms ”hitta en kompis”-inlägg. annars är ju gemensamma vänner alltid bra. kanske du känner nån som känner nån som känner nån. ah, du fattar. jag har inget jättebehov av att hänga med tusen kompisar heller, jag är inte supersocial och sätter mig och pratar med någon ny innan en föreläsning, så jag kanske inte är rätt person att fråga. men vänner hittar en, även om en inte tror det.

nu blir svaret superlångt, men jag tyckte att det kändes så bra att flytta från lule till stockholm. jag har insett att jag inte tycker att flyttar är jobbigt på det sättet. är visserligen en ganska sentimental och nostalgisk person, men jag har inte heller svårt att släppa taget från en lägenhet eller stad. jag var väldigt upprymd den första tiden här, och tyckte att allt var så kul och fint och nytt, så att jag inte kände så många i början gjorde inte så mycket. att komma in i en ny stad tar olika tid för alla, och det kommer säkert gå galant för dig! om inte annat så får en ju alltid flytta igen. och igen. och igen.

4 Comments

 1. Svara

  ollilovisa@gmail.com

  23 november, 2016

  Hej! Jag har följt din blogg ett tag och du pluggade ju en skrivarkurs på distans och skrev en del om den på förra bloggen och nu vill jag plugga något liknande men nu är ju alla bra inlägg om den kursen borta 🙁 Kunde du inte få över arkivet från förra bloggen till den här nya? Annars, vad var det för kurs? 🙂 Tack för en bra blogg!!!

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   23 november, 2016

   hej olivia! vad bra att du hör av dig ang. detta! jag ska fixa inläggen till denna blogg genast! <3

 2. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  26 november, 2016

  Vore så kul att en dag kunna köpa din roman i bokhandel!

 3. Svara

  nikenorbergvanhove@gmail.com

  30 november, 2016

  Kanske försent att fråga men tänkte hur du ser på tatueringar. Är det något du skulle vilja skaffa dig och vad isf? 🙂

LEAVE A COMMENT