förra året deltog jag i nanowrimo – national novel writing month, för första gången. det är, kort sagt, en skrivutmaning där du som deltagare ger dig på att försöka skriva ett första utkast till en roman – 50 000 ord. förra året skrev jag ungefär 21 000 ord, och i år satsar jag på att fylla luckorna. jag planerar inte att bli klar med mitt projekt denna månad, men att strukturera upp det, samla ihop alla spridda textdokument, och tydliggöra för mig själv precis hur jag vill att det ska bli.
 

 

under 2015 pluggade jag en skrivarkurs på distans och skrev således väldigt mycket och regelbundet – varenda dag. under 2016 har jag inte skrivit mycket alls. det är svårt att kombinera högskolestudier och jobb och att flytta till en ny stad med sitt skrivande, speciellt när en prioriterar bort det och skjuter upp det på grund av prestationsångest och självkritik. från januari till juni var det nästan helt tomt i mina dokument, men i somras när jag var ledig mycket och då också läste mer började mitt projekt växa inom mig ännu mer. jag bara måste skriva detta. jag måste ta mig själv på allvar.

och här är jag nu.

nu skriver jag igen. så fort jag får luckor från mina studier och allt annat. men jag längtar efter att få göra det till en större del av min vardag, till att återigen skriva rutinmässigt. och det är förhoppningen, om jag kommer in på någon av de projektskrivarkurser som jag sökt in till för vårterminen. hoppas.

 

något som jag inte hade förra året är sällskap i skrivandet, men det har jag nu och det är så otroligt mycket värt. förra veckan sågs jag och chrissy för att skriva. kanske skrev vi inte så mycket just då, men vi pratade om det och bara att kunna prata med någon som också skriver om hur det är att skriva, ger så mycket. det får mig att se mycket klarare på det. att sitta mitt emot någon som knapprar på sitt tangentbord gör det mycket lättare för mig att skriva, att ta det på allvar, istället för att bara scrolla igenom facebook upp och ned upp och ned. så om du skriver, skaffa en skrivkompis eller två eller fem för det är så jäkla fint och bra och viktigt.

bilderna har jag fått låna av chrissy. missa inte hennes blogg!! den är så bra.

14 november, 2016

19 Comments

 1. Svara

  rebeccafexby@gmail.com

  16 november, 2016

  åh vad spännande med att skriva!

 2. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  16 november, 2016

  Så himla fint att kunna dela skrivandet med någon så. Ses och bolla idéer och få lite pepp när självkritiken kickar in. Och det är så härligt att läsa att du kommit igång med ditt skrivande och att du trivs. Det gör mig glad.<3

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   21 november, 2016

   verkligen så. och tack för dina kommentarer. de gör mig glad. <3

 3. Svara

  ingrid.bergman91@gmail.com

  16 november, 2016

  Åh så härligt att få skriva så pass mycket. I framtiden ska jag också styra upp så att jag skriver mer än vad jag gör idag.

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   21 november, 2016

   vad fint ingrid. <3

 4. Svara

  Anonym

  16 november, 2016

  heja dig !✨✨

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   21 november, 2016

   <3 madeleine <3

 5. Svara

  kristine@hermig.com

  16 november, 2016

  Skrivedate høres så fint ut! Lykke til videre med skrivinga i november og med søknadene! 🙂

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   21 november, 2016

   tack snälla kristine!

 6. Svara

  contact.vickys.se@gmail.com

  17 november, 2016

  du är så duktig!! all pepp till dig. jag ligger på ca 26 000 nu (i takt med vad jag ”borde”, mao!). känner dock att mina texter blir sämre än förra året buhu. vet inte om det är sant men i stunden ej magi typ. aja fortsatt pepp till oss båda, lycka till andra novemberhalvan <333

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   21 november, 2016

   åh va grym du är!!!! så impad. puss puss <3

 7. Svara

  highfivelivet@gmail.com

  17 november, 2016

  men ÅH finis <3 älskar att läsa om ditt skrivande förresten, spelar ingen roll att vi sågs igår och att vi benade igenom det mesta hehe. du är så bra på att få skrivandet att verka möjligt, rimligt och kul! dvs den bästa sortens skrivpepp. PUSS.

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   21 november, 2016

   detsamma till dig, gällande precis allt. puss <3

 8. Svara

  Anonym

  17 november, 2016

  Vad roligt att du tar dig tid till att skriva. Måste vara givande att skriva ihop/samtidigt med någon annan, vilken pepp! Jag skulle också vilja skriva mer, men just nu läggs den mesta tiden till studier och jobb..

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   21 november, 2016

   ja verkligen. och ja, jag förstår. det är ju en sådan himla balansgång det där. hoppas du får mer tid snart. <3

 9. Svara

  reaktionista@gmail.com

  19 november, 2016

  Åh jag håller helt med! Skrivkompisar räddar livet på texter som annars inte hade blivit till 😉 Inspirerande och peppande med andra som skriver.

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   21 november, 2016

   verkligen!!

 10. Svara

  jessica.andersdotter@gmail.com

  20 november, 2016

  HEJAAAAAAAAA vad fina ni är och vad myyyysigt att sitta och diskutera skrivande <3

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   21 november, 2016

   jaa!! <3

LEAVE A COMMENT