recept: rödbetshummus. plus så goda burgare.

5 oktober, 2016

rodbetshummus5

förra veckan köpte vi rödbetor och andra rotfrukter på ica för två kronor kilot. tack hösten för det. har mest bara lagat soppor, grytor och ugnsrostade rotsaker på sistone, men igår bestämde jag mig för att göra rödbetshummus. det blev så himla gott – och är så enkelt.

 

rodbetshummus2

recept:

jag använde inget recept – hummus är väldigt lätt att bara slänga ihop – men använde mig utav dessa ingredienser.

1 konservburk kikärtor
1 stor kokt rödbeta
2 msk tahini
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, spiskummin, torkade örter
saften från en halv citron

 

rodbetshummus3

gör såhär:

skär rödbetan i mindre bitar. skala vitlöken. töm kikärtsburken på spad, men spara det*. lägg samtliga ingredienser i en matberedare och mixa tills det blir krämigt och fint. klart!

 

rodbetshummus4

sen kan en hälla sin rödbetshummus på burk och äta till maten, på mackan eller som dipsås. den håller i kylen i flera dagar.

 

rodbetshummus6

jag valde att äta min hummus på burgare till lunch igår! vi hade ett stackars hamburgerbröd i frysen som jag värmde upp på spisen då jag hade stekt en vegoburgare från garant. sedan lade jag på ketchup, lite veganost, rödlök och massa hummus.

 

rodbetshummus7

det blev SÅ gott. prova detta!

* så varför ska en spara kikärtsspadet? jo, för att göra veganska maränger förstås!

 

detta är mitt bidrag till månadens gröna

12 Comments

  • Reply Annie - lättlagat vegokäk 5 oktober, 2016 at 08:12

    Åh, jag blir typ arg på mig själv att jag inte har testat detta ännu!!
    Om du skulle vilja lämna det här som ett bidrag i månadens gröna skulle det vara superkul <3 Eller om du lagar något annat den här månaden som passar på temat höstmys!

    • Reply amanda jonsson 10 oktober, 2016 at 16:48

      åh men det gör jag så gärna! <3

  • Reply Rebecca 5 oktober, 2016 at 10:38

    mumsigt!

    • Reply amanda jonsson 10 oktober, 2016 at 16:47

      åh det var det!

  • Reply Ebba 5 oktober, 2016 at 14:13

    Jag har ingen aning om du redan sett det här, men du är med i en av Monkis videor! https://www.facebook.com/Monki/videos/1162190413834674/ vid 0:21. Hehe nice :)))

    • Reply amanda jonsson 10 oktober, 2016 at 16:46

      hej ebba! wow, det hade jag inte sett. men coolt! haha! det får jag skriva upp på CV:t :)))

  • Reply Patrik at Brass&Gold 5 oktober, 2016 at 21:24

    Det ser ju verkligen jättegott ut 😀

  • Reply Ellen 5 oktober, 2016 at 23:39

    Vi gör hummus då och då, Johan och jag. Gillar det så mycket för att det går att ha till typ allt. + måste testa att göra marängerna någon dag!

    • Reply amanda jonsson 10 oktober, 2016 at 16:43

      åh, vad gott! och ja – gör det!

  • Reply anneliesblomsterochbakverk 10 oktober, 2016 at 19:27

    Åh så vackert! Älskar hummus men har inte provat med rödbeta ännu. Tack för inspirationen och ditt bidrag!

    • Reply amanda jonsson 10 oktober, 2016 at 21:05

      åh men tack själv! kul att vara med!

    Leave a Reply