livsrapport: vad händer just nu, och i veckan?

4 oktober, 2016

oktober

hej hej! dags för livsrapport. mina älskade avokadokärnor lever och frodas! den ena börjar utveckla ett ordentligt rotsystem och snart börjar lite grönt sticka upp. är stolt! den andra kämpar på, och ekollonet växer så att det knakar. de verkar trivas i mitt varma söderfönster med andra ord.

 

oktober

jag har börjat sticka – tack vare fredrikas eminenta guide, sofias och ellens peppande ord på facebookchatten och några väldigt hjälpsamma youtubevideos. ni som följer mig på snapchat (där jag heter magoklago och uppdaterar pinsamt ofta) såg min frustration i söndags när jag precis hade börjat och allt blev fel, men nu går det bättre. ibland råkar jag sticka aviga maskor fast det ska vara räta men jag kämpar på med min lilla övningstrasa. snart ska jag ta mig an ett halsduksprojekt!

 

oktober

och det har verkligen blivit höst. i skrivande stund är det åtta grader utomhus och jag drar på mig mössa och halsduk och hela kalaset.

 

så vad händer i veckan?

måndag:

igår pluggade jag på skolbiblioteket precis hela dagen. fick sällskap av jonas under hans lunchrast och efter hans föreläsning, fint det. på kvällen åt jag veganska färsbiffar som filip gjort (sjukt goda, vill bara äta husmanskost just nu) och hälsade på erik  i bandhagen. så mys att kunna ta en direktbuss till honom, dricka kaffe, äta popcorn och prata om life.

 

tisdag:

i skrivande stund sitter jag på sängen och lyssnar på värvet och skriver detta. klockan är snart halv elva och jag ska gå ut på en liten promenad och äta lunch innan jag beger mig mot något bibliotek inne i stan för att fortsätta tentapluggandet. ikväll ska jag gå på filips spelning på psb.

 

onsdag:

fortsätta tentaplugget på något bra pluggställe, och äta onsdagsmiddag hemma hos ellen med henne, liv och filip.

 

torsdag:

förhoppningsvis slutföra både inlämningsuppgift och hemtenta, och hänga med erik på kvällis.

 

fredag:

lämna in skolgrejerna! dricka tentaöl!

 

lördag & söndag:

inga planer än förutom att fika med jonas. plus pannkaksfrukost någon av dagarna. tänker att det ska bli en tradition.

 

vad ska ni göra i veckan?

9 Comments

 • Reply Rebecca 4 oktober, 2016 at 11:16

  låter som en bra vecka!

 • Reply ida 4 oktober, 2016 at 14:35

  alltså åh, låter som en väldigt bra vecka! själv ska jag jobba alla kvällar (förutom en) och vara i skolan alla dagar (förutom en). när jag inte är i skolan ska jag enbart fika hela dagen tänkte jag och när jag inte jobbar ska jag gå på teater med min partner! fint ska det bli!

 • Reply Tove 4 oktober, 2016 at 15:27

  alltså vet att det är fett snyggt att ha avokadokärnorna i glas sådär, men så fort de får rot kan man sätta dem i jord så får de fart ordentligt. Planterade liksom min kärna (som hade typ 5 cm rot) för 3 veckor sen och stammen är nu kring 30 cm och massa blad håller på att plutta ut!

 • Reply Sandra 4 oktober, 2016 at 15:44

  Men vilka härliga veckoplaner du har! Vad kul att Filip ska spela i kväll, började fundera på att själv också gå. Annars ska jag nog bara jobba på praktikplatsen hela veckan och sedan åka till Åland på fredag! 🙂

 • Reply Christin 4 oktober, 2016 at 18:31

  Huuuur kan du lyssna på när något pratar (värvet alltså) och skriva samtidigt? LÄR MIG!

  • Reply amanda jonsson 5 oktober, 2016 at 17:27

   hahaha det kan jag inte egentligen. och det är egentligen jättedumt att göra det men är uppenbarligen en intrycks-junkie och måste ha ngt att lyssna på hela tiden fastän jag egentligen inte lyssnar. knäppt det där – börja inte! haha! 🙂

 • Reply madeleine dufva 4 oktober, 2016 at 20:50

  gu har verkligen bara 2 saker inplanerade på hela veckan förutom vanligt jobbande??? .. och det ena är en jobbutbildning, fast på lördag 🙃 men på torsdag ska jag på bio!! miss peregrines hem för besynnerliga barn, mycket pepp.
  sen blire bara chill men tror jag behöver det med 😙

 • Reply Ellen 5 oktober, 2016 at 22:52

  Så fint att se dina små avosar! Jag köpte ny kamera i fredags och tanken är att hela denna vecka testa alla nya funktioner och lära mig allt om den, min nya lille följeslagare. Ser också så mycket fram emot helgen. Få vara lite med Johan (är fortfarande sjukskriven, och han jobbar ju) och dessutom gå på bästa loppisen ever på söndagen. Fint skare va!

  • Reply amanda jonsson 10 oktober, 2016 at 16:43

   sent svar här, men va fint det lät <3

  Leave a Reply