långa skoldagar i kombination med allt mörkare eftermiddagar har resulterat i bristfälligt bloggande men vad gör väl det? nackdelen är väl mest att jag, när jag inte skriver om vad jag gör om dagarna, så lätt glömmer vad jag har gjort. men om en tar en titt i mina mobilbilder så har det sett ut lite såhär:
 

har haft grupparbete och gjort film. en dag filmade vi vid st eriksplan och där fann jag denna instagramvänliga vy. just denna dag slutade det regna, efter hur många gråa dagar som helst i rad, och stockholm visade sig från sin bästa sida.

 Untitled

våra onsdagsmiddagar fortsätter och är min bästa veckotradition. förra onsdagen var vi hemma hos liv som bjöd på sojakorv i stora bröd med allt som är gott. så som veganmayo, avokado och massa rostad lök. SÅ bra grej.

 Untitled

emma, som jag känt sedan sjunde klass, var på snabbvisit i stockholm förra veckan. vi, och hennes hund, åt lunch på gildas rum (som gladeligen tog emot oss och dotson och bjöd honom på egen vattenskål) och promenerade runt i vitabergsparken och halva södermalm. så fint att ses igen!

 broderi

annars så har jag mest bara varit i skolan och varit trött om kvällarna. gått på höstmarknad på färgfabriken, druckit cava/öl på olika söderbarer (japp, jag är precis så förutsägbar som en tänker sig), tittat på harry potter-filmerna med filip, lagat vietnamesiska vårrullar hemma hos ellen, fått palettbladsticklingar av mamma och inte läst någonting, inte skrivit någonting, inte stickat, inte broderat. tänkt mycket på att jag snart är tjugotvå men att jag inte längre känner mig stressad över det här med att bli äldre och allt en borde ha hunnit göra. en kan ju bara inte göra allt hela himla tiden. och nu är jag rätt ok med det. just nu i alla fall. kanske inte imorgon. men nu.

 

sånt som är bra i livet:

annika norlin släpper nytt 2017 – som säkert! jag vill gråta och skrika och skratta. på samma gång. älskar hennes musik så innerligt!!! fy fan vad fint det ska bli.

jag som inte direkt hurrar för det här med grupparbeten har genom den senaste delkursen fått en så fin vän som jag gillar massor. tycker fortfarande inte om grupparbeten dock men ngt fint ska väl alla dessa filmer och rapporter och redovisningar föra med sig.

på torsdag åker jag och filip till london!!! vi ska hänga med min bästa person i livet!!! evelina!!! vi har inte setts på 93 dagar (så lång streak har vi på snapchat) och jag längtar så mycket.

min syster kommer hit helgen när fantastic beasts och where to find them kommer på bio. den kombinationen är fantastisk. saknar henne SÅ.

national novel writing month börjar imorgon. jag kommer inte skriva 50 000 ord men november månad kommer otroligt lägligt med tanke på att jag förhoppningsvis pluggar skrivande till våren igen och måste strukturera upp mitt projekt som jag ska söka in till skolor med. november = skrivmånad. så äre.

jag har alltså bestämt mig för att inte läsa klart det här programmet, som många av er anade. många har sagt till mig: vänta, det blir säkert bättre i b-kursen, eller c-kursen, men jag kan inte slösa tid och csn på att vänta. jag har ju insett att jag sökte in till programmet på grund av designdelen, men att den delen är så otroligt liten i detta program. därför är planen att söka folkisar inom grafisk design och illustration, alltså mer kreativa och konstinriktade skolor, till nästa höst. och så pluggar jag förhoppningsvis litteraturvetenskap och skrivande på distans till våren. så glad över att ha kommit på att det är vad jag vill, och inte att gå ett program som inte känns hundra – eller ens femtio.

det var allt från mig just nu! nu ska jag vattna min rundcalatea som vikt sig över soffbordet. puss på er!!

 

1 november, 2016

9 Comments

 1. Svara

  nastasjathor@gmail.com

  1 november, 2016

  Du är så bra och modig och klok, Amanda. Som vågar ta steg när det inte känns bra. Blir så glad (igen) 😀 och skönt att läsa att du inte åldersstressar heller. Många bra saker i mörkret ju <33

 2. Svara

  ljuvajulia@hotmail.com

  1 november, 2016

  Gud så härligt med skrivande och med london 😀 😀

 3. Svara

  annie.mansson.amn@gmail.com

  1 november, 2016

  Alltså håller inte alls med! Håll INTE ut om det inte passar dig! Heja dig <3

 4. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  1 november, 2016

  Så fint ändå! Och så himla bra att du kommit på vad du vill göra, eller vilken riktning du vill åt. För mig klarnade bilden lite igår också. Jag och Johan diskuterade studier efter att vi börjat åka hemåt från Stockholm, och jag insåg att min beskrivning (vill jobba med IT, men kunna lite av allt, både tekniskt/praktiskt och övergripande projektrelaterat) passar prick in på systemvetare.

 5. Svara

  hejsimone.blogg@gmail.com

  1 november, 2016

  Helt rätt tänkt med CSN och så. Man har inte tid att hålla på vänta i livet. Byt. Gör något annat.

 6. Svara

  jarinaleskinen@gmail.com

  1 november, 2016

  Dina bilder är alltid så fina Amanda! 🙂 Gillar känslan de förmedlar.

 7. Svara

  clara.the.curious.case@gmail.com

  1 november, 2016

  Boss att hoppa av programmet! Klart du ska göra det som känns rätt! <3

 8. Svara

  reaktionista@gmail.com

  1 november, 2016

  Så modigt och klokt att bryta när det inte känns rätt. Så fint att du satsar på skrivandet istället. Jag hejar på dig. Vi får ses och prata skrivande någon dag när jag är i Stockholm tycker jag. Det vore fint ju.

 9. Svara

  thosezebrastripes@gmail.com

  2 november, 2016

  BRA VAL. bäst att du känner efter och tar val. att just TA VAL är den svåraste biten tycker jag (slits själv fortfarande mellan sf och nyc OSV). tror på dig!! <3

LEAVE A COMMENT