oktober

det är fint det här med att ha vänner i andra städer. visst, allra helst skulle jag ha alla samlade, gärna i samma lägenhetshus, och ta hissen upp eller ned för att dricka vin, spela sällskapsspel eller äta pizza. men så är ju livet bara i teveserierna. nu får jag nöja mig med att ha några på västkusten, en annan i umeå, flera kvar i hemstaden och så en i england. sån tur att en tycker om att resa, va?

jag och sofia lärde känna varandra för ganska precis ett år sedan då jag var på besök här i stockholm, och sedan jag flyttade hit har vi umgåtts en hel del. i augusti flyttade hon dock till göteborg med sin pojkvän björn för att börja plugga, men då är det tur att en kan hoppa på ett tåg så att en kan umgås en oktoberhelg. så det gjorde vi i fredags, filip och jag. vi kom dit kring sjutiden, åt pizza och drack vin. sedan blev det lördag och den såg ut ungefär såhär.

 oktober

efter frukost skulle sofia och björn träffa hennes föräldrar så jag och filip styrde stegen mot järntorget för att möta upp fred. här är mina nya skor förresten. nike air thea heter dom. förutom fotbollsskorna jag bar på fötterna i ungdomens dagar så är dessa lätt mina hittills snabbaste skor. och skönaste.

 oktober

vi gick igenom haga vilket är göteborgs gulligaste lilla område.

 oktober

gick förbi denna lilla antikaffär och stannade genast upp. hej hej mon amie i fönstret.

 oktober

titta vad fina dessa koppar var. SMÄLTER.

 oktober

som synes var där väldans rörigt men åh, så fint. hade också gärna staplat prunus-porslin såhär hemma.

 oktober

vi gick förbi ett gulligt café där jag fikade med fredrika en gång. lite kuriosa sådär, va.

 oktober

sedan mötte vi äntligen upp fred som var sig lik i orange mössa. sådär som en är van att se honom. <3 vi gick till caféet som sitter ihop med skivaffären dirty records på andra långgatan för det var kaffedags. det är det alltid när en hänger med fred. jag och filip har känt fred typ precis lika länge som vi har varit ihop –  sedan jag gick i trean på gymnasiet. förr om åren bodde vi nästan grannar på skurholmen i lule men nu bor även han i göteborg. så fint och kul å ses igen.

 oktober

jag köpte bryggkaffe och en liten vegansk chokladkaka.

 oktober

och mitt sällskap drack cappuccinos som jag sekunderna efter denna bild togs spillde ut hälften av innehållet av.

:—)))

”tur att jag hann ta en bild innan i alla fall”

 oktober

efter kaffet traskade vi runt på myrorna och emmaus och lite senare var det dags för mat. en redig jäkla burgare ville vi ha, så då föreslog fred att vi skulle gå till the barn. sagt och gjort!

 oktober

vi beställde in öl (brooklyn lager såklart, det är min favvo).

 oktober

och efter en stund kom denna jäkla DRÖM. en gigantisk bit friterad halloumi med tomatsallad, rödlök och örtmajonnäs.

 oktober

plus sötpotatispommes och ännu mera örtmajjo vid sidan om. det var sjukt gott. 9/10 i betyg av oss alla. fick dock helt otroligt ont i magen efteråt. vet inte vad det berodde på. kanske att jag ätit veganskt så mycket på sistone att magen fick en chock av ett halv kilo halloumi. det var det värt dock.

oktober

lokalen var väldans mysig också. gå dit vetja. det ligger på kyrkogatan 11 mitt i ge be ge.

 oktober

efter burgarlunchen som blev mer som en middag mötte vi upp sofia och björn och åkte hem till dom igen. de bor så fint.

 oktoberoktoberoktober

vi drack bubbel och lyssnade på musik i några timmar.

 

sedan tog vi spårvagnen till stigbergstorget och gick på oceanen för att lyssna på wildhart. vi såg dom på musikens makt i luleå i somras och nu var det ÄNNU bättre. efter spelningen och några drinkar gick vi till jazzhuset som jag velat gå till sen jag hörde kom igen lena för första gången ungefär. det var rätt folktomt till en början (och inte som i känn ingen sorg-filmen) men sedan blev det dans dans dans. och ja, DJ:n spelade ramlar. alla klyschor stämmer.

4 Comments

 1. Svara

  anna_stenler@hotmail.com

  18 oktober, 2016

  haha alla klyschor stämmer <3bor själv i Gbg och tyckte det va så kul i början att Håkan spelades överallt och inte bara "kom igen lena" "känn ingen sorg" och alla de där klassiska utan verkligen alla, det är så fint.

 2. Svara

  linsch33@gmail.com

  20 oktober, 2016

  Haga är verkligen Göteborgs mysigaste område <3 Blev väldigt sugen att ta en sväng förbi Haga nu 🙂

 3. Svara

  reaktionista@gmail.com

  20 oktober, 2016

  åh så många fina bilder och stunder <3 tycker att det är så fint att du har helt ditt eget signum både i text och bild.

 4. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  27 oktober, 2016

  Åh, så härligt detta såg ut! Lilla porslinsdrömmen i fönstret där med. Jag har exakt den sockerskålen (Mon Amie), gillar den så mycket.

LEAVE A COMMENT