oktober

det är lördag och dags för lite länkkärlek. idag tipsar jag om två superfina blogginlägg, några fina garner, en receptutmaning, william spetz föreställning och en serie du måste se. bland annat. 

♡ sandra, som varje dag skriver panikbra inlägg, delar med sig av en guide om hur du stickar en enkel halsduk. perfekt nu när det är höst. jag började sticka för en vecka sedan, och det är SÅ kul. samt: inte alls så svårt som det ser ut! prova du också.

♡ om någon annan blivit besatt av stickandets ädla konst så bör en kolla in garnerna hos majas manufaktur. sofia visade mig den webbshoppen förra veckan och jag DÖR över alla fina pastellgarner. måste ha!

 februari

♡ wilda på bloggen reaktionista har skrivit ett så himla fint inlägg till alla som vill skriva en roman. tycker att denna punkt är så viktig att åter och åter upprepa för sig själv när en tragglar med det där projektet som aldrig kommer bli något bra ändå:

”skrivandet är ett hantverk. den författare som får ge ut en bok är den som skriver. som skriver och skriver. spottar ur sig helt obegripligt dåliga scener och stavar fel i bara farten. skrivandet handlar om att skriva, och att skriva tills du når dit du vill…”

tack wilda. det behövde jag påminna mig själv om.

♡ jag är med i matlagningsutmaningen månadens gröna. temat är höstmys och mitt bidrag är min rödbetshummus som jag gjorde förra veckan. om du inte testat laga rödbetshummus, gör det bums. och missa inte att hänga på månadens gröna.

♡ jag älskar min kalender från frankie magazine så mycket att jag beställt en för 2017 också, som jag nu går runt och väntar på. beställ en du också, vetja. de är så fina – och nästa års modell ser ÄNNU finare ut än årets. tips, tips. finns att klicka hem på vintagefabriken, bland annat.

♡ williams spetz föreställning mormor, jag vet att du är i himlen men har du tid en timme? – se den. det gjorde jag i tisdags och det var fantastiskt, william är fantastisk. hans förmåga att växla mellan sorg och humor med en fingerknäppning är bara magisk. föreställningen, som är så rolig och viktig och välgjord, visas på scalateatern flera tillfällen till nu under hösten. haffa en biljett här.

♡ resten av sverige. en serie av po tidholm. jag säger bara: SE DEN. finns på svtplay, här.

har du något bra tips på en maträtt, en låt eller kanske ett café alla måste besöka, eller kanske rent av skrivit ett fint blogginlägg som vi alla borde läsa? kommentera gärna! 

5 Comments

 1. Svara

  cgodis@hotmail.com

  15 oktober, 2016

  Skulle du kunna göra ett inlägg där du visar hur en Frankie Daily Journal är uppbyggd, typ foton på hur den ser ut inuti? Är sugen på att köpa en men hittar inte nånstans hur den ser ut inuti och är ganska petig med kalendrar hehe.. 🙂

 2. Svara

  reaktionista@gmail.com

  15 oktober, 2016

  så många fina tips. blir så sugen på att lära mig sticka i höst. 😀 och tusen tack för länkkärlek <3

 3. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  15 oktober, 2016

  Jag började faktiskt sticka lite smått efter Sandras inlägg, så himla bra! Minns att jag under mina syslöjdsår vägrade testa stickning pga ville göra korsstygn hela tiden :’) Förhoppningsvis har jag en halsduk om ett par veckor eller månader!

 4. Svara

  annie.mansson.amn@gmail.com

  15 oktober, 2016

  <3 <3 Så fina och bra länkar <3

 5. Svara

  emeliewestlander@gmail.com

  16 oktober, 2016

  Ska definitivt köpa en frankie kalender för 2017! Har ju också den för 2016 och när jag såg i september att nästa års är rosa blev jag bombsäker på att jag ville köpa den. Och de en fått se sneak peak av från innehållet ser ju så fint ut!!

LEAVE A COMMENT