förra veckan köpte vi rödbetor och andra rotfrukter på ica för två kronor kilot. tack hösten för det. har mest bara lagat soppor, grytor och ugnsrostade rotsaker på sistone, men igår bestämde jag mig för att göra rödbetshummus. det blev så himla gott – och är så enkelt.

 

recept:

jag använde inget recept – hummus är väldigt lätt att bara slänga ihop – men använde mig utav dessa ingredienser.

1 konservburk kikärtor
1 stor kokt rödbeta
2 msk tahini
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, spiskummin, torkade örter
saften från en halv citron

 

gör såhär:

1. skär rödbetan i mindre bitar.
2. skala vitlöken.
3. töm kikärtsburken på spad, men spara det*.
4. lägg samtliga ingredienser i en matberedare och mixa tills det blir krämigt och fint.

klart!

 

sen kan en hälla sin rödbetshummus på burk och äta till maten, på mackan eller som dipsås. den håller i kylen i flera dagar.

 

jag valde att äta min hummus på burgare till lunch igår! vi hade ett stackars hamburgerbröd i frysen som jag värmde upp på spisen då jag hade stekt en vegoburgare från garant. sedan lade jag på ketchup, lite veganost, rödlök och massa hummus.

 

det blev SÅ gott. prova detta!

* så varför ska en spara kikärtsspadet? jo, för att göra veganska maränger förstås!

detta är mitt bidrag till månadens gröna

12 Comments

  1. Svara

    Ebbacalla@hotmail.com

    5 oktober, 2016

    Jag har ingen aning om du redan sett det här, men du är med i en av Monkis videor! https://www.facebook.com/Monki/videos/1162190413834674/ vid 0:21. Hehe nice :)))

    • Svara

      amandamariajosefina@gmail.com

      10 oktober, 2016

      hej ebba! wow, det hade jag inte sett. men coolt! haha! det får jag skriva upp på CV:t :)))

  2. Svara

    annie.mansson.amn@gmail.com

    5 oktober, 2016

    Åh, jag blir typ arg på mig själv att jag inte har testat detta ännu!!Om du skulle vilja lämna det här som ett bidrag i månadens gröna skulle det vara superkul <3 Eller om du lagar något annat den här månaden som passar på temat höstmys!

    • Svara

      amandamariajosefina@gmail.com

      10 oktober, 2016

      åh men det gör jag så gärna! <3

  3. Svara

    annie.mansson.amn@gmail.com

    5 oktober, 2016

    Just det, här är alltså länken dit:http://blomsterochbakverk.se/veckans-vego/manadens-grona-hostmys-med-ljummen-pumpasallad/

  4. Svara

    rebeccafexby@gmail.com

    5 oktober, 2016

    mumsigt!

    • Svara

      amandamariajosefina@gmail.com

      10 oktober, 2016

      åh det var det!

  5. Svara

    patrik@brassandgold.com

    5 oktober, 2016

    Det ser ju verkligen jättegott ut 😀

  6. Svara

    info.lindbergellen@gmail.com

    5 oktober, 2016

    Vi gör hummus då och då, Johan och jag. Gillar det så mycket för att det går att ha till typ allt. + måste testa att göra marängerna någon dag!

    • Svara

      amandamariajosefina@gmail.com

      10 oktober, 2016

      åh, vad gott! och ja – gör det!

  7. Svara

    annelie@blomsterochbakverk.se

    10 oktober, 2016

    Åh så vackert! Älskar hummus men har inte provat med rödbeta ännu. Tack för inspirationen och ditt bidrag!

    • Svara

      amandamariajosefina@gmail.com

      10 oktober, 2016

      åh men tack själv! kul att vara med!

LEAVE A COMMENT