solrosor

vad gör du när du hamnar i perioder av idétorka? eller har du alltid projekt igång så att du klarar dig ifrån de där dalarna?

jag hamnar sällan i perioder av idétorka, men däremot i perioder av att tycka att allt jag gör är värdelöst, pinsamt och slöseri med tid – då gör jag ingenting. dessa perioder varvas med perioder av att jag skapar (illustrerar / broderar / skriver / fotograferar / skriver musik / lär mig nytt / startat nya projekt) på ett helt sjukt sätt. blir knappt trött, vill inte sova, måste få utlopp för alla idéer och tankar som nästan sprakar i hjärnan. under dessa perioder startar jag youtubekanaler, under de sämre perioderna skäms jag och vill radera allt innehåll. ungefär så. sjukt frustrerande, men jag försöker balansera upp det genom att ta mig an lättare projekt när allt känns sämre. att brodera korsstygn är då väldigt bra; det går snabbt att se resultat, är lätt att göra om ifall något stygn blir fel, och så kan en ju skriva något arg med korsstygn om en vill det.

 

och vad är dina bästa tips för att utvecklas med den kreativa processen?

mina bästa tips för att utvecklas med den kreativa processen är att VÅGA, att förverkliga nya idéer och att aldrig förminska sig själv och sitt skapande. samt: sluta döma sig själv, och sluta tänka att en inte kan bara för att en inte tidigare har provat.

 broderi

hur kommer en över sin prestationsångest, om än bara lite?

det är jättesvårt – fan vad jag har ägnat mycket tid åt att ha ångest över mina prestationer och icke-prestationer. det gäller att försöka intala sig själv att det är okej att inte vara bra från början, att det inte är farligt att göra fel och framför allt att sluta förminska sig själv och det en gör – och vill göra. jag har skrivit ett inlägg om min prestationsångest gällande måleri här.

 

håller du på att skriva på ett längre projekt eller vill du göra det?

ja, det gör jag. jag skriver ytterst sporadiskt i nuläget men har ett pågående projekt sedan ett år tillbaka som jag hoppas blir någonting en dag.

 september

vart hittar du inspiration?

i personer, låtar, böcker, på instagram, pinterest, i bloggar – i stort sett överallt, men allra mest på internet. tack internet.

 

vem i mumindalen definierar du dig som?

ah vad svårt! jag läste på lite och kan omöjligen välja en. jag är nog en mix av muminpappan: ”självupptagen och nostalgisk, men också äventyrlig och romantisk”, sniff: ”väldigt materialistisk och dessutom en riktig fegis” och snusmumriken: ”en ensamvarg som vandrar söderut när vintern kommer, men också klok och musikalisk”. en ganska osympatisk blandning, eller vad säger ni?

 september

vilken bok skulle du rekommendera till ditt femtonåriga jag?

om amanda svenssons roman allt det där jag sa till dig var sant hade funnits när jag var femton så hade jag verkligen behövt läsa den.

 september

har du något mattips som är jättesmidigt och gott att göra?

javisst, och bara för att jag är hungrig just nu får ni fyra tips. alla är veganska.

1. svarta bön-wraps.

fräs lök i mycket olja. släng i krossade tomater och svarta bönor. låt koka ett tag. smaksätt med salt, peppar, lite socker (balanserar upp syrligheten från tomaterna) och massa spiskummin. ät i tortillas med valfria grönsaker och någon salsasås. varsågod: jättebilliga tacos.

2. rotfruktssoppa med saffran.

ta de rotfrukter du gillar (det är superbilligt nu), skär i lagom stora bitar och fräs i en kastrull med lök och vitlök. häll i vatten och en buljongtärning, salt, peppar och andra kryddor/örter. låt koka i tjugo minuter eller tills rotfrukterna mjuknat. smaksätt med saffran och citronsaft. ät och gråt för att det är så gott.

3. standard-grytan.

fräs lök och vitlök. släng i krossade tomater, röda linser och vatten och något annat du har hemma, t ex paprika, potatis, tomat eller zuchini. koka tills allt mjuknat. smaksätt med vad du vill. tips: kanel, kardemumma, spiskummin och kanske lite garam masala. ät med ris.

4. plättar!

det är så enkelt att göra veganskt (har alltid trott att en måste ha ägg i för att de ska hålla ihop, men icke!) och underskattat och går på ett kick. för två personer behövs:

2 dl vetemjöl
1 msk majsstärkelse
4 dl valfri mjölk, sojamjölk t ex
2 msk rapsolja

vispa ihop. stek så tunna du kan. ät med lönnsirap.

 DSC_7392

det var alla svar för denna gång! tack för frågorna och även för önskemålen till kommande inlägg. jag har skrivit ned samtliga och ska börja skriva på dom, ett efter ett. om du undrar något annat eller kommer på något som du tycker att jag borde skriva om – kommentera gärna! puss!

4 Comments

 1. Svara

  nastasjathor@gmail.com

  3 oktober, 2016

  Så himla kul att läsa ett inlägg med så spridda frågor, big like! Blev supersugen på att testa tortillas med bönröra, mmmmm

 2. Svara

  anna_stenler@hotmail.com

  3 oktober, 2016

  underbart för mig som behöver mer recept då matinspon icke existerar!

 3. Svara

  Hanna_modo@hotmail.com

  4 oktober, 2016

  Kjolen! Fantastisk! Var ifrån!? Kraaam

 4. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  5 oktober, 2016

  Toppensvar på mina kluriga frågor, det tackar jag för!

LEAVE A COMMENT