mitt bidrag till monthly makers – bokstäver och ord.

21 september, 2016

broderi

när jag läste att månadens tema i monthly makers var bokstäver och ord kände jag direkt att jag måste vara med. jag älskar ord. jag älskar allt som går att förmedla med ord, med bokstäver som staplas efter varandra. skrift är det sätt jag alltid har uttryckt mig bäst på, och jag blev otroligt inspirerad av temat.

det svåra denna månad har varit att bestämma sig för vad jag ville göra. skulle jag prova på typografi eller kanske kalligrafi? skulle jag skriva en novell, skära ut bokstäver i papper, illustrera?

det fick bli ett broderi i korsstygn.

 

broderi

sedan jag första gången läste edith södergran har jag ÄLSKAT citatet ”det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är”. det är så otroligt slagkraftigt, så frigörande, fortfarande så rätt i tiden. för mig, och för så många andra som ständigt blir förminskade, och förminskar oss själva, på grund av att vi hela våra liv fått lära oss att göra det.

flora wiström, som precis släppt romanen »stanna«, skickade sin bok till mig för någon vecka sedan. tack snälla för det! jag kan säga att jag läste ut den alldeles för snabbt och tyckte om så himla mycket med den. läs den! i början av boken får huvudkaraktären ester ett broderi av sin vän hanin: ”det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är”. med en gång kändes det så självklart: jag skulle givetvis också ha de orden uppsatta vid sängen.

 

broderi

så nu hänger det här, som en ständig påminnelse. jag har tänkt spänna upp det eller rama in det på något sätt, men tills vidare hänger det här, lite slarvigt upphängt med några knappnålar, men fortfarande med så mycket styrka inbroderat i tunn, tunn väv.

(broderiväven och det marinblå garnet är båda inköpta second hand, för en som vill börja brodera är sådana butiker eller loppisar guldgruvor – det finns hur mycket material som helst!)

 

om du också vill delta i monthly makers denna månad kan du skicka in ditt bidrag här, hos stina. senast den 28:e ska det vara inne. var med, vetja! 

sist jag var med var temat papper. då skickade jag in detta bidrag.

följ monthly makers på facebook och instagram här.

 

18 Comments

 • Reply Adina 21 september, 2016 at 10:31

  Shit vad fint! Jag läste ut Stanna inom ett dygn, såå bra och slukande. Och nu när jag ser ditt fina projekt blev jag också himla sugen på att ha det viktiga citatet i mitt hem. Btw, älskar din nya bloggdesign, den känns riktigt välgjord och väldigt du. Plusssss att er lägga är så stört fin. Fast det vet ni ju redan.

 • Reply Silje 21 september, 2016 at 10:43

  Ordentleg tøft! Diggar sitatet og eg synest også at det å hengje det opp så enkelt, med nokre knappenåler, blei kult. Rett og slett! 😀

 • Reply Borgmästaren 21 september, 2016 at 11:04

  Vilken slump att du hittade det citatet i boken just nu! Som ett tecken. Tycker också om det!

 • Reply Alicia 21 september, 2016 at 11:54

  Så himmmla fint Amanda! Älskar det här citatet och tycker det är ett så jävla bra motivational quote att tolka och hänga upp! Dubbelt fint med kopplingen till Floras bok. Fortsatt fin slump/öde: första gången jag hörde/såg citatet var faktiskt på just ett korsstygnsbroderi: https://www.flickr.com/photos/cross_stitch_ninja/2057297088/in/set-72157600592858861

 • Reply Linnéa Elisabeth 21 september, 2016 at 12:08

  Så fint och så sant! Jag hade tänkt att illustrera något kul citat till MM, men just nu är jag tveksam om jag har tid!! 🙁

 • Reply Fredrikapåvinden 21 september, 2016 at 12:30

  Åh så fint! Det där citatet har dykt upp som broderi på alla möjliga ställen de senaste dagarna och jag har inte fattat varför. Nu fick det ju en förklaring! Så fint citat! Gillar verkligen ditt broderi. Så snyggt och stilrent i sin enkelhet vilket gör att orden verkligen får tala. Snyggt! Själv håller jag också på med ett broderi till månadens MM

 • Reply Flora 21 september, 2016 at 12:51

  OMG vad fint :’)))))))) PUSS

 • Reply Sandra 21 september, 2016 at 13:44

  Så fint det blev och så fint det passar in med böckerna och allt!! Jag hade samma tanke då jag läste det stycket i boken, att den vill jag också brodera upp på min vägg! Dock började jag brodera på ett helt annat citat som snurrat runt i mitt huvud en tid efter att jag köpt broderigrejer 🙂 Varför har jag inte hittat broderigrejer på loppis?? Eller kanske jag inte kollat tillräckligt noga.. Har du några bra stockholmsloppis tips?

 • Reply Wilda 21 september, 2016 at 15:37

  Starkt citat som ger kraft! Och så fint med enkla korsstygn. Det gjorde något extra med texten att den får finnas sådär i enkelheten, uppsatt med nålar. Starkskört på något vis. Tack för ett inspirerande bidrag!

 • Reply Jarina 21 september, 2016 at 16:59

  Du är så kreativ och duktig!

 • Reply Kristine 21 september, 2016 at 19:49

  Fint! 🙂

 • Reply Vicky 22 september, 2016 at 04:33

  JA FÖR TUSAN. bästa påminnelsen.

 • Reply Rebecca 22 september, 2016 at 10:41

  åh vad fint!

 • Reply Malin 22 september, 2016 at 10:41

  Så himla fint! Älskar din förklaring till varför det är viktigt för dig och så fint det blev som broderi 🙂

 • Reply Anki 1 oktober, 2016 at 08:44

  Jättefint tycker jag!

 • Reply Grahnslöjd 4 oktober, 2016 at 19:16

  Så otroligt fint det blev och vilka vackra ord!!:)

 • Reply Mikaela 9 oktober, 2016 at 14:17

  Sjukt fint! Gillar verkligen också det där citatet <3

  • Reply amanda jonsson 10 oktober, 2016 at 16:38

   tack snälla mikaela! <3

  Leave a Reply