september

något jag gjorde som var planerat:

hade onsdagsmiddag med liv, ellen och filip hemma hos oss. umgicks med mina föräldrar som var här över helgen. gick på två föreläsningar.

 

och som inte var planerat:

hängde med erik på fredagkvällen. blev besatt av att illustrera och gjorde två stycken. åt våffelfrukost på pannkakshuset.

 

något nytt jag gjorde:

köpte en blå höstkappa. vågade illustrera mera. satte upp en ljusslinga på balkongen. såg en himla gröngöling (en grön hackspett) då jag och pappa promenerade i nackareservatet!! tittade på stranger things.

 broderi

ett tips från veckan:

flora wiströms bok stanna, om ni av någon anledning missat den. tyckte så mycket om den, och läste ut den alldeles för snabbt.

 september

veckans upptäckt:

MIN ELEFANTÖRA HAR BÖRJAT FÅ STICKLINGAR. är så glad! har tidigare trott att en ska ha sin elefantöra skuggigt och vattna sällan, sedan lärde ellen mig att motsatsen gäller. så nu när den fått mängder av sol och värme och vatten mår den så bra att den får bebisar! lyckan!

 

godaste maten jag lagade:

någon slags ratatouille-liknande gryta med ugnsrostade morötter, potatis och polkabetor. i synnerhet polkabetorna! mmm.

 

veckans musik/film/serie:

musik – hurulas nya album. den snurrar runt på vinylspelaren i skrivande stund.

film – ingen. ser så sällan på film. om inte youtubeklipp räknas då? isåfall: therese lindgrens vloggmånad.

serie – stranger things. men vad läskigt det är! vi har ungefär ett och ett halvt avsnitt kvar. drar ut på det.

 september

veckans känsla:

förvirring. är mitt i en liten livskris pga att jag insett att jag inte är nöjd med utbildningen jag läser nu, åtminstone inte den pågående delkursen. satt på en föreläsning där det pratades om hur en sparar bilder för webben i photoshop och ville gå av lite. så känslospektrat har väl pendlat rätt mycket. besvikelse och uppgivenhet och oro och vad tusan ska jag göra i stället, ah ni förstår.

 

en klädsel från veckan:

har inga bilder på detta heller men har gått runt i en jättestor grå stickad tröja mest varje dag, med mina bästa jeans under.

 

veckans betyg:

vissa saker får full pott. vissa saker halv pott. vissa saker ingen. kanske en fyra av fem ändå. mestadels bra var den ju.

 september

avslutar med en blomma som jag fick av mamma. herrå!

list-idén är lånad av sara och ellen

10 Comments

 1. Svara

  nastasjathor@gmail.com

  27 september, 2016

  Tycker så mycket om illustrationerna du gjort! Du är så kreativ.
  Angående utbildningen så tror jag att de flesta känt så angående kurser i sina program. Vissa saker är för lätta och vissa kan vara skitsvåra. Vi hade en kurs om sociala medier där de uppmanade till källkritik på wikipedia pga ”där kan alla bidra”. Då satt vi mest och suckade åt dem. Men sen kommer det grymma kurser också. Så kanske vänder det igen, hoppas det <3 annars finns det något annat där ute, ett avhopp från något som inte känns hundra är ju inget misslyckande. PUSS längtar tills vi ses!!!

 2. Svara

  ouratilio@gmail.com

  27 september, 2016

  Så tråkigt med utbildningen men jag väljer att haka på allt som Nastasja skrev :)))

 3. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  27 september, 2016

  Så fint att du också hakar på sammanfattningarna! Gillar verkligen dessa inlägg så mycket, roliga att göra själv och så himla intressanta att läsa hos andra.
  <3<3

 4. Svara

  hello@emmae.se

  27 september, 2016

  Du går IT, medier och design? Ja, alltså. Första terminen (medieteknik A) är ju grundkurs för många har ju inte ens suttit i Photoshop när de börjar så man märker lätt av de olika kunskapsnivåerna. Men då får man ju hellre stanna hemma och göra saker man tkr är kul för föreläsningar är inte obligatoriska alltid. Medieteknik B är en mer fördjupning. Så härda ut!

 5. Svara

  s.e.snellman@gmail.com

  27 september, 2016

  Har ni inte möjlighet att tenta kurser om en känner att en kan det redan? Kan tänka mig att det är ganska mycket grunder i början på dom flesta utbildningarna. För oss var det i allafall så dom första månaderna, sen körde det igång! T.ex. vår första webbdesignkurs gick typ ut på att lära sig skapa blogginlägg på wordpress, hahah! Kanske det skulle löna sig att fråga någon lärare eller någon som gått utbildningen före dig hur det blir i fortsättningen?

 6. Svara

  jarinaleskinen@gmail.com

  27 september, 2016

  Vilken härlig lista och så fina bilder 🙂

 7. Svara

  sandra.le.jansson@live.se

  27 september, 2016

  Kände precis så för min utbildning i våras. Förstod inte alls vad jag gjorde där och ville mest gå därifrån men nu i höst känns det mycket bättre och jag tänker att jag måste ta det onda med det goda. Med det sagt så betyder det inte att det du känner inte betyder att din utbildning kanske inte passar för dig.

 8. Svara

  thosezebrastripes@gmail.com

  28 september, 2016

  å nej! hoppas hoppas det bara är den delkursen. kram&pepp&hopp

 9. Svara

  bergman.mei@gmail.com

  28 september, 2016

  Vilken rolig sammanfattning! Den sparar jag för framtida bruk 🙂

 10. Svara

  erikaalmqvist@gmail.com

  2 oktober, 2016

  Ser att många säger ”härda ut, det kanske blir bättre sen”, men jag tycker att om det känns för lätt/ inte helt rätt (oavsiktligt rim) så hoppa av. Varför slösa studiemedel på något som inte får dig att växa? Du kanske ska gå något konstnärligare till och med?

LEAVE A COMMENT