ny blogg kräver ny presentation och då är en lista allra smidigast. denna hittade jag hos flora och enligt google har även linda och elsa fyllt i den. om du är ny här och undrar något mer, om mig eller vad som helst, kommentera gärna så svarar jag. puss!


september

hur gammal är du?

tjugoett år! fyller tjugotvå den fjärde december.

 

hur gammal känner du dig?

som tjugotvå, mest för att jag oftast råkar säga att jag är det pga att så många vänner fyller år tidigare än mig.

 september

var bor du?

i bagarmossen, en förort söder om stockholm. jag och filip flyttade hit för lite mer än en vecka sedan, till en tvåa på 55 kvadrat, och trivs så himla bra redan. tidigare bodde vi i årsta, och innan dess bodde jag i luleå.

 

vad ska du göra idag?

plugga. hemifrån, mest troligt. vi har mycket eget arbete i delkursen jag läser just nu (html, css osv) och jag har insett att jag fokuserar och jobbar bäst hemifrån. i synnerhet nu när vi har en så mysig lägenhet; jag vill aldrig härifrån. annars så ska jag nog springa en sväng, skruva upp några tavlor och plugga ännu lite till.

 

sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? varför?

våren. jag verkligen avskyr vintern och vet knappt något bättre än när solen börjar värma och hjärtat nästan hoppar till för att allt, hela stan och träden och en själv och alla människor plötslig vaknar till liv igen.

 

är du beroende av någonting?

min telefon, internetuppkoppling, rutiner, kaffe.

 bild

nämn tre saker som en kanske inte vet om dig?

1. jag är introvert, vilket innebär att jag får energi av att vara ensam och lätt kan känna mig socialt utmattad efter för mycket ståhej, även om jag älskar att umgås med mina vänner.

2. jag har aldrig gillat kött. kan därför inte riktigt förstå de som säger: jag skulle ALDRIG klara mig utan kött. : )

3. jag lyssnar på någonting nästan hela tiden. är det inte poddar så är det spellistor eller album (helst ted gärdestad) eller youtubeklipp som snurrar i bakgrunden.

 juni

var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

just nu känner jag mig så himla tillfreds med tillvaron och vill befinna mig just precis här. hemma.

 

vad är du på för humör just nu?

lite trött men som jag skrev ovan: väldigt tillfreds. känns som att jag är på en bra plats i livet just nu. min pms som varit så kraftig så länge har inte känts lika mycket, och det måste betyda att det allmänt är rätt bra. känns så himla skönt att det är så just nu.

 

vilket är ditt favoritgodis?

just nu: kexchoklad. har fått dille på det och plockar alltid mini-kexchoklad i lösviktspåsar.

 juni

vilken är din favoritaffär?

monki! jag köper nästan bara kläder där.

 

är du morgon- eller kvällsmänniska?

jag har varit kvällsmänniska hela livet men har faktiskt sadlat om till lite av en morgonmänniska nu i år. kan vakna av mig själv vid åtta på lördagsmorgnar och blir lika förvånad varje gång. men det har jag nog övat in också. egentligen blir jag superkreativ och energisk efter kl 23 men det leder så lätt in mig i dygnsrytmer som inte matchar med vardagen.

 

har du blivit sydd någon gång?

javisst! i läppen. fick operera bort en liten konstig klump som vuxit till sig där när jag var fjorton typ. hahah.

 DSC_7760

vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

filles mamma skickade med en massa fika och inflyttningspresenter till oss igår när hans pappa kom hit och lämnade några grejer då han passerade stockholm. sååå gulligt.

 

är du blyg?

njä. har varit väldigt blyg som yngre men det har, trots att jag aldrig trodde att det skulle hända, gått bort mycket med åren. vissa situationer kan få mig att känna mig sådär liten och blyg igen, men det är allt mer sällan.

 

vad heter du i andranamn?

maria josefina.

 näst sista maj

vill du gifta dig?

javisst. mest för att få ha en superstor och jättefin fest med ljusslingor och vimplar och festliga drinkar och en gigantisk tårta. och så ska alla mina vänner uppträda och så ska jag spela himlen är oskyldigt blå (för den har jag lärt mig då) på piano och sjunga med darrig röst.

 

har du något smeknamn?

jovars. filips smeknamn: mago, magosen, mago klago, uske (?), bbygirl.

andras smeknamn: mandis, maddo, amme, mandy.


vilka är ni? vore jättefint att få läsa en rad eller två om er.

23 Comments

 1. Svara

  nastasjathor@gmail.com

  13 september, 2016

  Så himla fint det blir med större rubriktext. I like! Mig känner du ju 😉 ska fortsätta med att skapa en vinjett i min animeringskurs nu *svåååårt*. Miss u!

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   13 september, 2016

   håller mee! och ah va spännande med animering. vill se vad du gör för ngt <3 saknar dig med raring!!

 2. Svara

  hannahaggblom@hotmail.com

  13 september, 2016

  hanna, 26 från Åland. Hemma med Tova, 5 månader. Bygger tillsammans med min fästman ett hus i skärgården och längtar efter att det ska bli klart – vill bara flytta nu! Gillar: tv-serier, kaffe och katter. Bland annat 🙂

 3. Svara

  fanny.persdotter@hotmail.com

  13 september, 2016

  Fanny, 21, Uppsala. Skriver så fort jag får tid och är ständigt hungrig. Tränar och drömmer om bättre, större, mer. Inspireras av dina frukostbilder och dricker te mest av princip. Har du några tips för att komma in i en läsvana? Älskar det men tar mig inte tiden.
  Du tar så fina bilder och hoppas vi kan få läsa mer skönlitterärt av dig snart. Kram

 4. Svara

  ellennordin@hotmail.com

  13 september, 2016

  Så fina bilder!! Älskar den med träden, så klart. Ses imorgon! :*

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   13 september, 2016

   tack!!!!!! det gör vi ??

 5. Svara

  linneadensnea@gmail.com

  13 september, 2016

  Fint att ha dig tillbaka i cyberspace! Jag heter Linnéa och är nog ganska lik dig när det gäller mycket. Kan se guldkanter i vardagen och lever för kreativiteten. Drömmer dock inte om Stockholm utan om att kunna flytta ut på landet, med min lilla familj: sambo sack och 2 katter, med naturen utanför knuten!

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   13 september, 2016

   hej linnea och tack, vad fint att du säger så! extra fint att få läsa lite om dig också. har också, efter flytten hit till stockholm, börjat längta efter landet och naturen. får nöja mig med nackareservatet, skogarna och sjöarna någon kilometer från lägenheten så länge. kram på dig <3

 6. Svara

  bergman.mei@gmail.com

  13 september, 2016

  Malin, jobbar med stadsplanering och tycker om att skriva och läsa. Havet och frukostar är det bästa jag vet. Jag gillar också att resa och upptäcka nya platser och hänga med kompisar. Är precis som du, introvert, och har stort behov av att vara själv, särskilt om det händer mycket nytt runt omkring. Jag har följt din blogg sen i våras och ser fram emot att fortsätta göra det! 🙂

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   13 september, 2016

   hej malin! vad fint att då läsa lite om dig, och kul att du vill hänga med! <3

 7. Svara

  patrik@brassandgold.com

  13 september, 2016

  Så mysigt med ny blogg! 😀

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   13 september, 2016

   vad fint att du tycker det, och kul att du är här!

 8. Svara

  sarastiglund@gmail.com

  14 september, 2016

  Sara, 24 år, från Luleå. Pluggar sociologi och har nog ganska precis insett att jag är introvert – precis som du. Det är rätt härligt faktiskt! kul att du börjat blogga igen!!

 9. Svara

  sandra.le.jansson@live.se

  14 september, 2016

  Fika och inflyttningspresenter <3 Vilken grej!

 10. Svara

  rfrimdak@gmail.com

  15 september, 2016

  Frida, 20 år, Göteborgare. Starkskör individ. Tokdiggar din blogg pga positiv energi och kreativ inspiration! Tro på dig själv och fortsätt med det du gör. Jag utbildar mig inom alternativ medicin. Just nu Reiki healing, kanalisering och djurkommunikation. Längre fram tillkommer taktil- och aromamassage. Jag älskar det! Än lever jag på energin från festivalen Ozora i Ungern i augusti. År av olika typer av ångest börjar luckras upp och jag med hjälp av daglig yoga och meditation blir starkare. En solid grund av mig själv är mitt fokus just nu. Uppmuntrar verkligen yoga och meditation!Kärlek.

 11. Svara

  polichinelle.blogg@hotmail.com

  16 september, 2016

  ”och så ska jag spela himlen är oskyldigt blå (för den har jag lärt mig då) på piano och sjunga med darrig röst.”<3 <3 <3

  mig känner du ju redan, så jag skippar presentationen! puss!!!

 12. Svara

  reaktionista@gmail.com

  17 september, 2016

  Så himla fin lista! Kan skriva under på introvert och att aldrig ha gillat kött. Kul att du är tillbaka i bloggosfären!Sen är jag nyfiken på hur du har fått till att bilderna sträcker sig längre ut än texten? Padding i inlägget eller ändrat i CSS-kod, eller annat? Har du child theme? Jag har slitit mitt hår för att få till det under sommaren och vore så fint att förstå hur det görs om du har ork och lust att ge något tips.

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   18 september, 2016

   hej och tack! <3 jag har taggat dig i ett inlägg i better bloggers-gruppen där en annan medlem har beskrivit om hur en går till väga. det var så jag lärde mig! <3

 13. Svara

  info.lindbergellen@gmail.com

  22 september, 2016

  Så himla bra lista! Fint att liksom lära känna dig, även om jag läst din blogg tidigare också.

 14. Svara

  ubbesenfelicia@gmail.com

  30 september, 2016

  hej hopp, ville bara säga att jag sparade den här listan till dess att jag skaffade en ny blogg, och nu när det äntligen hänt så lånade jag den! med eloge och sånt såklart. 🙂

 15. Svara

  bn1@gmail.com

  30 september, 2016

  Vad är grejen att gå i sockarna ute??

  • Svara

   amandamariajosefina@gmail.com

   30 september, 2016

   det är det nya! hehe.

 16. Svara

  Anonym

  6 oktober, 2016

  […] tänkte att en presentation alltid är bra att bygga broar med. Denna hittade jag hos bland annat Amanda och […]

LEAVE A COMMENT